Menu
Beautynieuwtjes

4x voordelig shoppen met last minute reizen

Wanneer je de winkels en de mode in Nederland zat bent, ga dan even op en neer naar het buitenland voor een compleet nieuwe kledingkast. Met een voordelige last minute reis naar bijvoorbeeld Parijs of Kopenhagen hoef je je geen zorgen te maken over een dure ticket, want de goedkope prijzen van een last minute citytrip haal je er makkelijk uit bij een aankoop van een jurkje waar je in Nederland het dubbele voor betaalt! Lees hier de 4 shopsteden die met een last minute reis goed betaalbaar zijn!

Kopenhagen
Als Kopenhagen ergens bekend om staat, dan is dat wel Scandinavische mode en meubels. In het centrum vind je de lange winkelstraat Strøget waar je vrijwel alles dat je hartje begeert kunt vinden. Deze straat zit vol Europese merken en boetieks die de Deense ontwerpen in hun etalages hebbens taan. Regent het, ga dan naar het winkelcentrum Torvehallerne; dit is een gigantisch overdekte winkelcentrum waar mode en meubels samenkomen. Zet daarnaast Søstrene Grene en HAY op je to-do lijstje voor de mooiste unieke Scandinavische meubels waar je thuis mee kunt pronken. 

Berlijn
Berlijn is een rauwe stad en dat zie je ook terug in de kledingstijl. Deze stijl is iets avontuurlijker en je komt er kledingstukken tegen die je vrijwel nergens anders ziet. Dit komt met name omdat er veel vintage en tweedehands kleding gedragen wordt die je alleen op lokale marktjes kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de markt op Fehrbelliner Platz, de vlooienmarkt bij Straße des 17. Juni in de wijk Charlottenburg of de markt bij Leopoldplatz. Hier vind je niet alleen vintage kleding, maar ook unieke meubels, oude lp-platen, speelgoed, kunst en antiek, maar ook biologisch dierenvoer. 

Barcelona
Voor elke shopaholic is er in Barcelona wel iets te vinden. Hou je van de bekende modemerken als Gucci en Louis Vuitton, dan is Barcelona jouw winkelparadijs. Maar ben je meer op zoek naar unieke, kleine boetieks, dan zit je hier ook hartstikke prima. Ga voor de unieke stukken naar Raval, El Born of de lokale markten; en voor de bekendere merken naar de populaire winkelstraat Portal de l’Angel in het Barrio Gòtico gebied. Onthoud in Barcelona natuurlijk wel dat de kleinere winkels de gebruikelijke siësta houden: tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je beter even iets anders doen, zoals pootje baden bij het strand! 

Lissabon
Lissabon is ideaal om een zonnige vakantie en ontspanning af te wisselen met een aantal dagen actief shoppen. Lissabon is enigszins vergelijkbaar met Barcelona waar vrijwel alles samenkomt! Denk aan de bekende modehuizen en beroemde sieraden winkels, maar ook vintage winkeltjes en lokale boetieks waar je de pareltjes kunt vinden. Fijn aan Lissabon is dat de bekendste winkelstraat, Rua Augusta, volledig autovrij is; zo kun jij zeer ontspannen en uitgebreid winkelen! Denk daarnaast ook aan gebieden als Bairro Alto en Chiado voor de bekende en minder bekende modemerken. En sluit de zware shop-dag af met een heerlijke cocktail aan het strand!

 Welke modestad wordt jouw volgende last minute trip voor een nieuw winkel avontuur?