Menu
Algemeen / Roddels / Vrije tijd

De dames code

Mannen hebben een code. Van die ongeschreven regels waar vrouwen niks van (horen te) weten. Ik ben altijd in de illusie geweest dat er bij vrouwen ook een code bestaat. Dat wij ons ook aan ongeschreven regels houden. Toch ben ik af en toe best teleurgesteld in het hele vrouwzijn. In verbroederen zijn we blijkbaar niet goed. We maken elkaar liever af. Kunnen wij niet een beetje meer man zijn?

Verbroedering
Wat ik de afgelopen tijd merk, is dat je een vrouw – als vrouw zijnde – al een tijdje moet kennen voor je op haar steun kunt rekenen. Vrouwen steunen vrouwen niet vanzelfsprekend. Er moet iets te halen zijn, een vriendschap, een beloning.. Wat dan ook. Is het niet genoeg dat we allemaal vrouwen zijn? Allemaal dezelfde zorgen en pijn hebben? Ja, we zijn allemaal uniek. Maar kom op. Sta een man in de weg en er staan genoeg mannen om hem heen om hem bij te staan. Wat is die constante strijd tussen vrouwen? Dat venijn, die jaloezie, dat…gebitch? Op een of andere manier zien we elkaar allemaal als concurrentie. Vrouwen willen constant beter zijn dan de ander.

Concurrentie
Ik ben er eens op gaan letten. De reactie van een vrouw op een man is in eerste instantie vaak lief, grappig of flirterig. Misschien wel bescheiden. Ik zie oogcontact, glimlachen, knipogen, geflirt. Nog wel vrij onschuldig. Maar wat gebeurt er als een vrouw een andere vrouw tegenkomt? Ik heb mezelf als proefkonijn gebruikt de afgelopen tijd. Binnen een week tijd ben ik een stuk of 15 keer van top tot teen kritisch bekeken, heb ik meerdere hoofden weg zien draaien en heb ik zelfs meegedaan aan een aantal ‘staarwedstrijden’. Wat is daarmee dames? Wie het langst volhoudt is de betere vrouw? We zijn geen honden, hallo.

Mannen
Nog een onderwerp; Mannen. Waarom is het zo ontzettend interessant om in contact te komen met bezette mannen? Je leert iemand kennen via school, werk, hobby, noem maar op. Je komt erachter dat de jongeman waarmee je praat een bezette man is. Is het dan niet heel normaal om dan een enige mate van afstand te behouden? Welnee. Ik zie tegenwoordig steeds vaker dat het juist dan interessant begint te worden. Onbeschaamd flirten, foto’s van jezelf sturen en je gehele persoonlijke levensverhaal vertellen. Je hart luchten bij de vent van een ander. Wat is daar mee? Zijn jouw eigen vrienden dan niet genoeg? Is het een soort spanning? Op het moment dat je erachter komt dat er daadwerkelijk niets te halen valt, druip je dan af? Of is er dan toch al een vriendschap ontstaan? Misschien ben ik raar, maar is het niet een ongeschreven regel om van bezette mannen af te blijven? Ik vind het betuigen van een mate van ‘sletterigheid’ als je close contact zoekt met een man die in een relatie zit. Of sletterigheid nu het goede woord is, misschien niet, maar netjes is het niet.

Ongeschreven regels
Ongeschreven regels zijn geen ongeschreven regels meer als je ze opschrijft. Jammer dan, ik wil er toch even een paar ingooien. Hopelijk worden wij vrouwen dan eens een keer wakker en gaan we elkaar steunen in plaats van afmaken!

  • Van bezette mannen blijf je af
  • Elkaars gewicht bekritiseer je niet
  • We maken elkaar niet zwart, al helemaal niet naar mannen toe
  • Tampons/maandverband delen we uit aan degene die het nodig hebben. Egoïsme bestaat niet als de menstruatie ineens komt opzetten!
  • Goede raad hebben we altijd klaar staan
  • De weg wijzen doen we alleen als we het zeker weten goed hebben
  • Wees eerlijk (vooral over jouw intenties)
  • Respecteer de ander
  • Houd niemand aan het lijntje

Heb jij nog meer ongeschreven regels? Verbroeder met ons mee, samen staan we sterker dan alleen! Deel het met ons op www.facebook.com/vrouwenblog.nl