Menu
Vrije tijd

Nazomer TIP: Rondvaart in de Biesbosch & Den Bosch

Wilt u nog even lekker genieten van de laatste warme zonnestralen dit jaar? Geniet in de Biesbosch of in Den Bosch van een prachtige rondvaart over de wateren. Lekker met z’n tweetjes of liever met een groepsuitje? Het kan allemaal.

Ik heb voor u 3 Rondvaarten geselecteerd in Den Bosch en de Biesbosch waarvan u nog even lekker kunt genieten in de nazomer. Bekijk ze en boek nu!

1. 2 uur durende rondvaart door de Biesbosch

Gedurende een 2 uur durende rondvaart wordt het gehele gebied van de Biesbosch doorkruist. De 2 uur durende rondvaart vertrekt altijd vanaf Drimmelen! Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen vanaf de bar en vertelt de schipper het een en ander over hetgeen u onderweg te zien krijgt.

De Brabantse Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen vogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden.

Rondvaart Biesbosch

2. Rondvaart ‘s- Hertogenbosch

Elke dag kunt u met de Ouwe Dirk door het prachtige oude ‘s-Hertogenbosch varen. We starten op de Dommel aan de St. Janssingel. Langs de Marienburg tot aan het Drongels-kanaal zullen we varen. Verder komen we ook langs de mooie citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum: de Smalle Haven. Over de Ertveldplas varen we richting het mooie Engelen. We beëindigen onze tocht weer op de Dommel.

De tocht duurt ongeveer één uur.

3. Dagtocht rondvaart van Den Bosch naar Heusden

Het einddoel van deze tocht is het oude vestingstadje Heusden aan de Maas. We verlaten de mooi gerestaureerde haven van ‘s-Hertogenbosch en varen over de Dieze naar het dorpje Engelen. Daar gaan we de sluis in. U maakt het schutten van dichtbij mee. Eenmaal op de Maas passeren we Bokhoven, Ammerzoden en Well. Twee uur na vertrek komen we in het fraaie Heusden aan. U krijgt volop de gelegenheid dit oude vestingstadje te verkennen.

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl