Menu
Vrije tijd

Nieuw: Weekendje Rust Ruimte en Riet nabij de Weerribben

Er even tussen uit en dat voor een uitstekende prijs. Heerlijk genieten vanuit uw hotel en op zo’n 30 minuten rijden staat u midden in de prachtige natuurschoon van Nationaal Park de Weerribben. Ontdek een mooi stukje Holland!

Heerlijk genieten vanuit uw hotel en op zo’n 30 minuten rijden staat u midden in de prachtige natuurschoon van Nationaal Park de Weerribben. Ontdek een mooi stukje Holland!

De natuur van De Weerribben ziet er ongerept uit. Een prachtig zompig moerasgebied waar smalle stroken land en water elkaar afwisselen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies, welke u leiden langs de mooiste plekjes van de Weerribben. Wie kent de uitdrukkingen, de pijp uitgaan achter de schermen werken niet. Weet u waar ze vandaan komen?

De kooiker tijdens een bezoek aan de Eendenkooi zal u vertellen hoe deze ontstaan zijn. Maar ook een ontdekkingstocht met de boswachter is de moeite waard. Deze excursies zijn niet inbegrepen maar in het hotel kunt u uiteraard meer informatie verkrijgen.

En er is natuurlijk nog veel meer. U kunt prachtig fietsen in de omgeving van Wolvega. Het hotel heeft eigen fietsroutes variërend van 20 tot 70 kilometer. Al deze fietsroutes zijn voorzien van knooppunten en wat het nog mooier maakt ook voorzien van leuke weetjes en bezienswaardigheden welke u onderweg tegenkomt.

Faciliteiten
Het restaurant
Eigenlijk hebben we 2 restaurants. Om helemaal precies te zijn: een brasserie en een a la carte restaurant. Beide met een prachtig uitzicht over de Lindevallei. U zit er gezellig en u eet er heerlijk. Dagverse producten, natuurlijk, waarvan een deel uit de regio afkomstig. Maar we gaan natuurlijk ook wel eens over de Friese grenzen: we kennen de aspergetijd, het mosselseizoen en uiteraard producten uit de Franse keuken. Ook beschikt het hotel over een prachtig overdekt terras waar u heerlijk kunt genieten tijdens de minder mooie dagen.

De kamers
Ons hotel was vroeger een zorgcentrum. Een deel ervan functioneert nog altijd als appartementencomplex. Positief gevolg daarvan zijn de kamers. Alle tweepersoonskamer zijn eigenlijk appartementen. Junio suites, noemen we ze ook wel. Ruim opgezet met een geschieden slaap- en zitkamer en uiteraard geschieden douche- en wc-ruimte. Zowel via de kamer als vanaf de entree is er toegang tot de douche- en toiletruimte. Heerlijke bedden, die u graag verleiden om eens lekker uit te slapen. Volop ruimte, volop comfort. Zelf koffie en/of thee zetten op uw kamer is ook mogelijk. Ons hotel is geheel voorzien van gratis Wifi.

Genieten in de omgeving
Natuurlijk is er meer dan alleen een bezoek aan De Weerribben, ook Giethoorn, De Eese, Rottige Meenthe, Oranjewoud zijn natuurgebieden op fietsafstand van ons hotel.

Ook beschikken wij over diverse fraaie wandelroutes. Bent u op zoek naar wat meer cultuur. Wat denkt u van de oude zuiderzeeehaventjes als Blokzijl of Stavoren? Of een heerlijk oud dorpje als Oldeberkoop, een bezoek aan het openluchttheater van Diever.

Kom ook genieten van een Weekendje Rust Ruimte en Riet nabij de Weerribben!