Menu
Vrije tijd

20e Shanty & Zeeliederenfestival in Zandvoort aan Zee

Met veel enthousiasme gestart in de vorige eeuw en nu alweer het vierde lustrum! De Stichting ShantyaanZee is zeer trots dat er weer een prachtig festival staat. Met steun en hulp van de Gemeente Zandvoort en vele Zandvoortse ondernemers en vrijwilligers staat er de laatste zondag van dit jaar weer een gevarieerd programma klaar.

De ontmoet & begroet bijeenkomst en het eerste optreden is ‘s morgens in Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan. De officiële aftrap vindt plaats met een korensamenzang op de trappen van het raadhuis. Daarna volgen de optredens op 5 locaties in dorp en op het strand. In het kort hier vast een overzicht van de koren. Later volgt het definitieve programma met de optredens per locatie.

Als nieuwkomer verwelkomen we dit jaar het Joppekoor uit Warmond. Wij hebben ter gelegenheid van ons jubileum de gouden sterren van de afgelopen tijd uitgenodigd en zijn trots deze hier te vermelden. Als eerste de vrouwenkoren: Grace Darling uit IJmuiden; de Noortukse Vissersvrouwen uit Noordwijk en Viswijvenkoor Dulle Griet uit Enkhuizen. En verder de Weespertrekvaartmannen uit Amsterdam, de Pôllesjongers uit Woudsend, het VOC uit Vijfhuizen, de Noordwijkers uit Noordwijk en Shantykoor “De Zilk” uit De Zilk. Ook onze Zandvoortse enthousiaste zangers van het eerste uur zijn er weer: de Wapenzangers van Zandvoort.

Klik hier voor meer informatie over het 20e Shanty & Zeeliederenfestival in Zandvoort op zondag 24 september 2017.