Menu
Vrije tijd

70 jaar Vlaggetjesdag op zaterdag 17 juni

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Dag vol activiteiten
Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa’s en oma’s vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring!

Bereikbaarheid haven
Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg. Parkeren kun je het beste in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. Meer info over de bereikbaarheid van Scheveningen Haven én de actuele snelste route vind je op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over Vlaggetjesdag 2017!