Menu
Vrije tijd

70e Huishoudbeurs in RAI Amsterdam

Duizenden vrouwen kijken er elk jaar naar uit. Er wordt speciaal voor gespaard en vrije dagen worden ruim van tevoren aan werkgevers doorgegeven. De Huishoudbeurs viert dit jaar haar 70e editie en is een begrip in ons land! Tijdens deze speciale editie is het feest met veel cadeaus, eten, drinken en verrassingen én er wordt op een bijzondere wijze teruggeblikt op 70 edities Huishoudbeurs.

In 1950 werd de allereerste Huishoudbeurs georganiseerd. In de beginperiode werd het evenement meerdere keren per jaar gehouden, vandaar dat de beurs dit jaar aan haar zeventigste editie toe is. In 1950 trok de eerste editie 50.000 bezoekers en positioneerde de Huishoudbeurs zich als de vakbeurs van de huisvrouw. De Huishoudbeurs was in de jaren 50 een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, als hét forum waarop allerlei maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden. Verkoop vanuit de standhouders was verboden op de beurs. In die tijd ging de beurs een uurtje dicht tussen 18.00 – 19.00 uur, omdat de vrouw dan thuis voor haar man moest koken. Van openstelling op zondag was überhaupt geen sprake. 70 edities later is de Huishoudbeurs nog steeds het gezelligste dagje uit voor elke bezoeker.

Lifestyle event
In de afgelopen jaren wordt de Huishoudbeurs door gemiddeld een kwart miljoen vrouwen bezocht en is het echt een lifestyle event. “Waar het vroeger slechts om het huishouden draaide hebben we nu een kleurrijk event met diverse podia met artiesten, een Azië Pasar Malam Festival, Innovatie Lab en gaan de dames met gemiddeld 7 kilo aan shop bagage naar huis”; aldus Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs Museum
Voor de 70e editie is er een speciaal Huishoudbeurs Museum ontwikkeld, waar de bezoeker mee wordt terug gaat in de tijd. Decennia oude huishoudelijke objecten geven een mooi overzicht van de technische innovatie en maatschappelijke trends die jaarlijks zichtbaar waren op de beurs. Van een ouderwetse houten wasmachine tot een koelkast van 120 kilo. Samen met historisch film- en beeldmateriaal zorgen ze voor een nostalgisch gevoel bij de bezoekers. Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Science Center NEMO.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2015
Van 21 februari tot en met 1 maart 2015 wordt de Huishoudbeurs gehouden in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Het Azië Pasar Malam Festival in hal 7 is dagelijks tot 21.00 uur geopend, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari tot 22.00 uur. Zondag 1 maart tot 18.00 uur.

Festival Fantastique is elke dag geopend vanaf 10.00 uur: de centrale hal waar bezoekers kunnen genieten van verrassend vermaak, entertainment en optredens van diverse artiesten.

Tegelijkertijd met de Huishoudbeurs worden het Beauty Fashion Friends Event (21 en 22 februari) en de Negenmaandenbeurs (25 februari tot en met 1 maart) gehouden in Amsterdam RAI. Het Beauty Fashion Friends Event is alleen toegankelijk voor jonge vrouwen tot 25 jaar. Met een entreekaart van de Huishoudbeurs of Negenmaandenbeurs hebben bezoekers op dezelfde dag toegang tot beide evenementen.

Wilt u meer weten over de 70e editie van de Huishoudbeurs in RAI Amsterdam?