Menu
Vrije tijd

Ballon Fiësta Meerstad 2017

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september a.s. vindt de achtste editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. Het luchtballonnenspektakel staat ieder jaar garant voor een fantastisch schouwspel en een uitgebreid randprogramma om te beleven. Dit jaar vindt de Ballon Fiësta Meerstad voor het eerst plaats langs de oevers van het Woldmeer in het hart van Meerstad. Een unieke vertoning aangezien tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim kiezen in de directe nabijheid van de woningen. Naast de ballonnen is er ook een aanvullend programma voor jong & oud. Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’; een fantastisch schouwspel, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

Het luchtballonnenspektakel is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek!

Programma
17.30 – 22.00 uur Ballon- en wateractiviteiten:
– Inloopballon, modelballon, old balloon, fotoshoot *
– Waterballen voor de kinderen en flyboard show

18.00 uur Gereed maken heteluchtballonnen
18.45 – 20.00 uur Vertrek heteluchtballonnen
21.00 uur Voorbereiding Night Glow
21.30 uur Night Glow Meerstad
22.00 uur Einde Ballon Fiësta Meerstad
Tijden zijn indicatief en afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkoop tickets
Heeft u altijd al eens de wereld vanuit een rieten mand willen bewonderen? Tijdens de Ballon Fiësta Meerstad kan het! De prijs voor een ticket bedraagt € 149,- per persoon.
U krijgt dan van ons een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug. Tijdens de Ballon Fiësta Meerstad beschikken we over ballonnen voor 2, 4, 5 of 6 personen. Wilt u graag met een grotere groep meevaren, dan is dat in overleg mogelijk.

Locatie, verkeer en parkeren
Ballon Fiësta Meerstad vindt dit jaar plaats langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad! Om deze locatie te bereiken zal de Hoofdweg (ter hoogte van de Driebondsweg tot aan het Grunopark) op beide dagen vanaf 16.00 uur tot en met het einde van het evenement worden ingericht als eenrichtingsweg. Dit betekent voor bezoekers vanuit de richting Harkstede, dat zij vanaf het Grunopark via Engelbert worden omgeleid. Bezoekers vanuit de richting Groningen (Driebondsweg) en Ruischerbrug volgen de route over de Hoofdweg. Na afloop van het programma is de verkeersmaatregel op de Hoofdweg, waarbij een deel van de weg is ingericht als eenrichtingsweg, nog steeds van kracht. Het verkeer richting Groningen of Ruischerbrug wordt daarom omgeleid via Engelbert (afslag Grunopark). Zodra alle voertuigen van het evenemententerrein zijn vertrokken wordt deze verkeersmaatregel weer opgeheven.

De omleidingsroute wordt met zowel borden als verkeersleiders begeleid. Dit geldt eveneens voor de aangewezen parkeerlocaties op het evenemententerrein.

Klik hier voor meer informatie over Ballonfiesta Meerstad 2017!