Menu
Vrije tijd

Besparen op dagjes uit tijdens Black Friday

Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, en daarom kan het vooral in het najaar nogal eens gebeuren dat je onverhoopt binnen moet blijven. Wanneer het buiten regent en stormt droom je met een warme kop thee weg naar betere dagen, waarop je lekker naar het strand gaat of een mooie boswandeling maakt. Gebruik de stormachtige herfstdagen eens om alvast je volgende uitjes te plannen. Wil je daarbij ook nog besparen? Op 24 november 2017 is het Black Friday, dé perfecte herfstdag om goedkope uitstapjes en dagjes weg op de kop te tikken!

Dagjes uit met korting
Noteer vrijdag 24 november 2017 alvast in je agenda! Op deze dag is het Black Friday, een van de meest populaire (online) shopping dagen van het jaar. Nederlandse winkels en bedrijven spelen steeds vaker in op deze van oorsprong Amerikaanse ‘feestdag’. Zo kun je midden in de herfst bijzondere uitstapjes, etentjes en welnessarrangementen met korting kopen. Denk hierbij aan leuke uitstapjes voor de herfst, maar ook voor de winter en het voorjaar kun je alvast wat dagjes weg inplannen. Black Friday staat met name bekend om de lage prijzen van elektronica, computers en andere apparaten. Vergeet daarom zeker niet om deze aanbiedingen even te checken wanneer je achter je laptop of tablet kruipt.

Het ontstaan van Black Friday
In Amerika wordt de vrijdag na Thanksgiving ‘Black Friday’ genoemd. Op deze dag stunten zowel winkels als webshops met hoge kortingen. In 24 Amerikaanse staten is Black Friday zelfs uitgeroepen tot een officiële vakantiedag. Het is niet helemaal duidelijk hoe Black Friday precies is ontstaan. Sinds de 19e eeuw worden er rond Thanksgiving veel parades georganiseerd. Winkeliers haakten hier op in door de parades te sponsoren en exclusieve parade-deals aan te bieden. De Black Friday die we tegenwoordig kennen is waarschijnlijk uit deze actieperiode is voortgekomen.

Herfst uitstapjes
Laat jij je niet tegenhouden door slecht herfstweer in ons kikkerlandje? Ook in het najaar zijn er genoeg activiteiten die je kan ondernemen, zelfs wanneer het weer niet mee werkt. Wat dacht je van het bezoeken van een indoor kerstmarkt of een relaxte vriendinnendag in een welnesscenter? Veel plezier!