Menu
Vrije tijd

Bloemencorso Bollenstreek: Dutch Design

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht door Van Doesburg in Leiden. De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. Voor de kunst- en designliefhebber is 2017 hét moment om Nederland te bezoeken. In 2017 zet NBTC, samen met partners, Nederland internationaal op de kaart als cultuurbestemming en als land waar creatievelingen al 100 jaar wereldwijd vernieuwing brengen in architectuur en design.

Bloemencorso Bollenstreek 19 tot en met 23 april 2017

Van 19 april 2017 tot en met 23 april 2017 is het Corsoweek in de Bollenstreek. Van 19 april tot en met vrijdag 21 april worden de praalwagens gestoken in in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim.

Vrijdagavondmiddag 21 april staan de praalwagens opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Rond 21.15 uur trekt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.

Op zaterdag 22 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

Het corso komt ’s avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 23 april staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Klik hier voor meer informatie over het Bloemencorso in de Bollenstreek!