Menu
Vrije tijd

Breng binnen naar buiten met glazen overkapping

Glazen overkapping

Heerlijk in de tuin zitten en genieten van het buitenleven, dat kan in ons koude kikkerland eigenlijk alleen maar in de zomer of op warme lente- en najaarsdagen. Om dit heerlijke gevoel van buiten zijn langer in stand te houden, zou je kunnen kiezen voor het plaatsen van een glazen terrasoverkapping in de tuin. Kies je voor een glazen overkapping, dan behoud je de sfeer van buiten, terwijl je door het glas toch heerlijk van alle kanten beschermd wordt tegen wind en kou. Met glazen wanden creëer je met een minimum aan materialen een sfeervolle tuinkamer, te vergelijken met een luxe serre.

Niet alles is van glas
Een glazen luifel heeft ondersteuning nodig en kan niet alleen uit glas gemaakt worden. Steunpilaren van materialen uit hout, kunststof of aluminium zorgen voor een goede steun en een betere plaatsing. Hout is een natuurlijk materiaal. Er zijn verschillende houtsoorten, waarvan elke soort unieke eigenschappen en structuur heeft. Je kunt ook goedkoper tuinhout gebruiken, zeker als je van plan bent het in een bepaalde kleur te schilderen. Aluminium zorgt voor een moderne look en past eigenlijk wel bij elk type huis en tuin. Kies je voor een onderhoudsvrije kunststof ondersteuning, dan is het belangrijk dat de kwaliteit van het kunststof zodanig is om het gewicht van het glas te dragen. PVC wordt veel bij een overkapping gebruikt omdat het geschikt is voor vele toepassingen. Het is daarbij ook nog eens goedkoop materiaal en dat maakt het extra aantrekkelijk als je op de kosten wilt letten bij de aanschaf van een glazen terrasoverkapping.

Glas in verschillende kwaliteiten
Zo’n zonnetje achter het glas geeft een aangename warmte, maar het kan ook voor een behoorlijke hitte zorgen. Met hoog rendementsglas behoud je de lichtinval, maar het uit drie lagen bestaande glas is gevuld met gas of vloeistof waarmee de warmte van de zon wordt afgestoten. De lichtinval kan zo sterk zijn, dat een zonnebril een onmisbare accessoire wordt bij de glazen terrasoverkapping. Dit kun je eenvoudig verhelpen met het plaatsen van een scherm(doek) boven het glas. Stem je accessoires in je tuinkamer en de kleuren van het scherm op elkaar af en je creëert een persoonlijke, stijlvolle en chique sfeer.