Menu
Vrije tijd

Delfiade – De bruisende feestdag in Delft, van, voor, met en door Delft(v)enaren en hun gasten

Delfiade, de feestdag in Delft

Op verzoek van velen komt ook in 2014 weer een DELFIADE. Op zaterdag 18 oktober wordt wederom de bruisende feestdag gevierd in de binnenstad van Delft en zullen de activiteiten zich als een slinger door de stad bewegen.

Deelname is mogelijk voor ( sport) verenigingen, studentenorganisaties, stichtingen, musea, onderwijsinstellingen, bedrijven, goede doelen, maatschappelijke organisaties, maar ook individuele deelnemers zijn welkom.

Organisaties en personen, die leuke ideeën en suggesties hebben voor activiteiten en evenementen worden van harte uitgenodigd om actief mee te doen en mee te denken.

  • Workshops op allerlei gebieden
  • Artisan en Kunstmarkt
  • Presentaties
  • Demonstraties
  • Leden- en donateurswerving
  • Publieksvoorlichting
  • Merchandising van verenigingsartikelen en producten
  • Delft is zichzelf

Delft is zichzelf Delft toont tijdens de Delfiade talrijke organisaties uit Delft aan de inwoners en bezoekers van de stad en laat zien, wat het als stad in huis heeft.

Van sportschool tot spelletjesvereniging, van politieke partij tot belangenorganisatie, van goede doelen tot maatschappelijk werk, van vrijwilligersorganisatie tot ondernemer, van dansschool tot voorlichting gezondheidszorg. Er vinden talrijke optredens en demonstraties plaats.

Delfiade1

DELFT – De Delfiade loopt als een levendige en feestelijke slinger door de stad; van het Agathaplein tot aan het Bastiaansplein. O.a. ondernemers, dansscholen en sportclubs presenteren zichzelf langs de route op straat. Je komt van alles tegen langs de route: dansworkshops, een wIjnproeverij, massages, fietsen graveren en nog veel meer.

Het is als het ware de Stadsgids LIve, volgens organisator Tom Wagemans van evenementenbureau ETP Holland. Het begint op het Agathaplein met als teaser een Oosterse Markt (niet te verwarren met dé Oosterse markt op 10 augustus) waar presentaties zijn van onder andere vechtchtsporten en Bonsai. De Oude Delft wordt een boulevard met klassieke auto’s. Op de Markt presenteren de politie, de VAK en de Speelgoedgarage zich en vinden concerten plaats van Prometheus. De Molslaan is
gereserveerd voor goede doelen, politieke partijen (al voor de verkiezingen op 19 maart) en de promotie van Restaurant Let’s Swing van het Hampshlre Hotel Delft Centre. Het Bastlaansplein is de afsluilter van de route; hier staan gezondheid en sport centraal met yoga, fitness en beweging voor ouderen en gehandicapten.

Meer weten over de Delfiade in Delft?