Menu
Vrije tijd

Fruitscorso Tiel 2016

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. De corsostoet bestaat dit jaar uit veertien grote wagens en zes jeugdwagens.

WAT STAAT ONS TE WACHTEN?
Het programma is bekend! Het Fruitcorso zelf is altijd een spectaculair weekend, maar rondom het Fruitcorso heen worden er nog meer fruitige festiviteiten georganiseerd, die ook zeker een bezoek waard zijn! Op zaterdag 17 september trekt de stoet langs het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. Hier wordt na de optocht ook het tentoonstellingsterrein ingericht, waar de regionale kunstmanifestatie Fruit Adventure Rivierenland plaatsvindt.
Tijdens de expositiedagen op 17, 18 en 19 september kun je op je gemak de corsowagens bekijken, maar ook de Fruitcorsofair bezoeken met gezellige terrassen!

GRATIS ENTREE!
De entree op het park is gratis, maar mocht u dé beste plek willen hebben om de Fruitcorso-stoet goed te kunnen zien, dan kunt u ook een tribuneticket bestellen!
Het 56ste Fruitcorso vindt plaats op 17 zaterdag september 2016.
Op deze zaterdag trekt de stoet langs het historische centrum van Tiel en
het oude stadsplantsoen Kalverbos. Hier wordt na de optocht ook het tentoonstellingsterrein ingericht, waar de regionale kunstmanifestatie Fruit Adventure Rivierenland plaatsvindt.
Tijdens de expositiedagen op 17, 18 en 19 september kun je op je gemak de corsowagens bekijken, maar ook de Fruitcorsofair bezoeken met gezellige terrassen. Een echte aanrader!

“100,000 ZADEN OP 1 VIERKANTE METER!”

Fruitcorso Tiel

Meer weten over het Fruitcorso in Tiel?