Gamma Racing Day 2015

Gamma Racing Day 2015

De autoklassen beginnen ieder jaar al op vrijdag aan de eerste trainingen. Op zaterdag kwalificeren de motorklassen en zaterdagmiddag worden de eerste autoraces al verreden. Zondag is de officiële wedstrijddag met races in alle deelnemende klassen afgewisseld met spectaculaire demonstraties. Op zowel de racedag als de trainingsdagen is het programma van 09.00 uur ‘s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds gevuld.

De snelste karts ter wereld openen de dag. Daarna vechten de motorcoureurs met de knie aan de grond en schouder tegen schouder hun duels uit. Bij de zijspannen wordt geracet om het wereldkampioenschap en de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA komt in actie op zowel de TT-baan als het Junior Track. Bumper aan bumper gaat het in de Clio Cup Benelux en de Supercar Challenge, maar ook bij de historische toerwagens en GT’s. In de BOSS GP racen zeldzame bolides uit de Formule 1, GP2 en IndyCar tegen elkaar. Het NEC Formule Renault staat met jong F1-talent garant voor autosport op het hoogste niveau! Bekijk hier het tijdschema voor de 2015 editie van de GAMMA Racing Day.

TT Circuit Assen
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Naast de tribunes beschikt het circuit over twee taluds voor toeschouwers die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Dit jaar is de Gamma Racing day op 2 augustus 2015.