Menu
Vrije tijd

Glow Eindhoven 2016

Van 12 t/m 19 november 2016 staat Eindhoven voor de elfde maal in het teken van lichtkunst. GLOW pakt uit met bijzondere lichtprojecten in het thema: City & Science. GLOW heeft dit jaar een route die bestaat uit een lus van 3,5 km over het TU/e terrein een een lus van 3,8 km door het centrum van Eindhoven. Gemiddelde duur voor het lopen van één lus is 2 uur, afhankelijk van de drukte op de route.

THEMA 2016 CITY & SCIENCE
GLOW accentueert de sterke band van Eindhoven met licht. In 1870 kwam de luciferindustrie in de stad op gang en in 1891 vestigde Philips hier een gloeilampenfabriek. Nu is Eindhoven meer dan ooit een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief en technisch gebied. Door gespecialiseerde opleidingen en bedrijven heeft de stad een groot potentieel aan kennis. Dat is zichtbaar in de constante ontwikkeling van hoogwaardige technologie en spraakmakend design. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten. Deze lichtconcepten tezamen vormen GLOW Next, een speciaal platform voor innovatieve nieuwe projecten. Voorheen werd GLOW Next tentoongesteld op Strijp-S. Dit jaar wordt GLOW Next geïntegreerd in de route van GLOW.

GLOW NEXT PROJECTEN > TU/E TERREIN
Bij de GLOW Next projecten komt met name experiment aan bod. Dit zijn nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien en van GLOW een podium krijgen. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch terrein. Ingenieurs, designers, wetenschappers en kunstenaars werken onder andere aan vernieuwende lichtconcepten, -technieken en inzichten. Deze worden dit jaar voor het eerst tentoongesteld op de hoofdroute zelf van GLOW, met name op het TU/e terrein.

Wilt u meer weten over Glow Eindhoven 2016?