Het ‘Ryokan kuureffect’?!

Het ‘Ryokan kuureffect’?!

Het ‘Ryokan Kuureffect’… Wat dat is? Een experience, een belevenis… Eigenlijk iets wat we gewoon zouden moeten ervaren. We gaan op onderzoek! Toch vooraf even een kleine introductie van de locatie.

Aan de rand van de gezellige Hanzestad Zutphen ligt namelijk het eigentijdse Kuuroord Ryokan. Niet zo heel opvallend, maar juist helemaal in harmonie met de omgeving. Vandaar ook de naam Ryokan, die naar een traditioneel, zeer uitgebalanceerd Japans wellness centrum verwijst.

Eenmaal over de drempel worden we direct overweldigd door de bijzondere ambiance. We kunnen dan ook niet wachten om een minikuurtje te ondergaan in deze oosterse oase. Voorop staat dat we de dagelijkse hectiek eens goed van ons af gaan schudden, gaan genieten, uitrusten en ontspannen.

Minikuur
De kuur van de eerste dag begint met het bespreken van onze vitaliteit. Daarna volgt een ‘energetische diagnose’ waarbij wordt bepaald welke vruchten- of groentesappen en voeding het beste onze energie in balans kunnen brengen of voeden. En wat we ons de verdere dag zorgeloos kunnen laten aanreiken! Ook wordt heel gericht aangegeven welke behandelingen ons een aanvullende ‘energy boost’ zouden kunnen geven. Dit kan acupunctuur zijn, maar bijvoorbeeld ook een consult bij de natuurarts.

Geen Gedachten
Vervolgens geven we ons over aan eeuwenoude ‘badtradities’ uit de oosterse – en met name de Japanse – cultuur. Maar dan wel in een modern (bad)jasje. Zo beginnen we met De Seintoo, het traditionele Japanse badhuis. Een ideale voorbereiding voor het nemen van het daaropvolgende saunabad, met aansluitend een meditatie. Stilte, reflectie, zelfbeschouwing, gedachteloosheid… Kortom, een manier om je ’ware’ zelf te vinden.

Vitaal Water
Ondertussen bevinden we ons in een ‘smaakvolle’ omgeving. Loungend bij de haard genieten we van ‘smaakmakende’ groente & fruitsapjes met daarbij de Japanse tuin op de achtergrond… een echte relaxwereld! Bij ons arrangement zit ook een maaltijdsalade en sushi inbegrepen. Daar hebben we wel zin in gekregen! Voor de afwisseling proeven & ervaren we de verschillende soorten water uit de Vitaal Water Bar met het Vitaal Water Arrangement: ‘zacht’ water dat het hart opent en ontspanning geeft, ‘mineraalrijk’ water dat de spijsvertering stimuleert en ‘ontgiftend’ water dat de nieren en lever versterkt.

Algenpakking
Er is van alles mogelijk in dit oosterse wellness centrum. Even op adem komen in de sauna of juist een uurtje heerlijk buiten adem raken tijdens een spinning les in het FitnessCentrum. Nadat we genoten hebben van de heerlijk maaltijd, staat ons de algenpakking te wachten. Voorafgaand aan deze pakking kunnen we kiezen uit een peeling of een massage van 55 minuten. We kiezen allebei voor de hotstone massage.De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Eerst worden een aantal warme stenen op een deel van het lichaam neergelegd en vervolgens worden we ermee gemasseerd. Het geeft een zeer aangename warmte en ontspanning, we kunnen dit iedereen aanraden!

Eigenlijk ‘smaakt dit naar meer’… naar een goede manier om de balans die we voelen vast te houden. En die is er: complete weldaad door een weekje op-en-top te kuren. Maar ook enkel een dagje is al weldadig. Weer terug in onze ‘eigen wereld’, blijkt dat de plek gewoon iets gedaan heeft. We voelen ons totaal ontspannen, maar toch ook vol energie. Een hele belevenis!

Het arrangement dat we getest hebben is het ‘Ryokan Balans-Vitality Arrangement’. Wil jij dit ook ervaren? Kijk hier voor meer informatie over dit arrangement

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: