Ideeën voor een ultiem moment voor jezelf

Ideeën voor een ultiem moment voor jezelf

In drukke tijden, naast je baan, het huishouden en eventueel kinderen, is het non-stop rennen, vliegen en doorgaan. Ontspanning schiet er soms een beetje bij in. Zonde, want het is heerlijk om even niets te moeten. En je moet er écht voor waken dat je rust neemt. Even geen stress en alles van je afzetten, weet je nog hoe het moet? Tips voor een ultiem momentje voor jezelf!

Het begint allemaal met planning. Als je druk bent, is het noodzakelijk om dat rustmomentje letterlijk in te plannen. Pak je smartphone erbij en markeer de ‘me-time’ in je agenda. Zorg ervoor dat er echt niets tussenkomt. Leg je telefoon tijdens die vrije tijd gewoon even weg. Het is een beetje je contact naar de buitenwereld, maar juist de prikkels van dit apparaat ontnemen je de mogelijkheid om de drukte uit je hoofd te zetten. Alle appjes en e-mails zijn er morgen ook nog.

Netflix en chill
Op zoek naar spanning, romantiek of een goede comedy? Televisiekanalen bieden niet altijd waar je naar op zoek bent. Netflix daarentegen wel. Deze dienst staat vol nieuwe films, maar ook classics en series om uren van te genieten. Zoek het beste plekje op de bank, neem een dekentje en zet wat hapjes klaar. Eigengemaakte gezonde eiersalade op toastjes of lekker snaaien uit een zak chips.

Uitwaaien
Zelfs in de herfst is het heerlijk om naar het strand te gaan. Neem de hond mee, een vlieger of alleen je iPhone en wat oordopjes. Het is misschien een beetje gek om alleen naar het strand te gaan, maar je krijgt er geen spijt van. Met je favoriete muziek in je oren en de prachtige Hollandse omgeving vervliegen alle zorgen. Mooi om te bezoeken zijn het Zuiderstrand in Den Haag, de duinen bij Langeveldslag in Noordwijk, en Vlieland, het eiland van rust en ruimte.

Culinair ontspannen
Eten, wie is er niet dol op?! En koken is ontspannend. Met een beetje hulp en inspiratie van culinaire websites als Chickslovefood en Depanvanpien zet je de heerlijkste snoeperijen op tafel. Kan niet misgaan! Gezond is natuurlijk een optie, maar Oreo truffels kun je toch niet laten staan?

Massage
Voor de hand liggend zal je denken, maar te weinig mensen kennen de voordelen van een goede massage. Laat de knopen uit je rug masseren en geef je over aan een ander. Je partner kan een aardige masseur zijn, maar bij een professional ga je echt relaxed weer de deur uit. Een goede massage verlaagt je bloeddruk en vermindert stress.

Creatief bezig zijn
Pak een oude hobby op of verzin wat nieuws. Creatief bezig zijn heeft namelijk een enorm positief effect op de hersenen. Het maakt ruimte vrij in je bovenkamer voor nieuwe ideeën en inzichten. DIY (Do It Yourself) voor in huis is bijvoorbeeld ideaal, omdat je er naast een hobby ook meteen nieuwe spullen voor in huis voor terug krijgt.