Menu
Vakantie

Kanaaleilanden: ‘Joie de vivre’ op z’n Brits

De Kanaaleilanden liggen voor de kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels, rijden ze links en betaal je er met Britse ponden! De cultuur is een unieke mix van Franse en Engelse invloeden, die nog het sterkst tot uiting komt in de heerlijke keuken!

Jersey
Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden. Rondom het eiland liggen mooie zandstranden en haventjes vol plezierjachten. Op veel plekken kun je mooie wandelingen maken, van baai naar baai. Het binnenland is groen, met velden vol akkerbouw en bloemen, en kenmerkende ‘green lanes’, smalle weggetjes met hoge groene heggen erlangs. Een heerlijk doolhof om in rond te dwalen.senioren2
De hoofdstad St.Helier heeft een jachthaven en veel mooie parken. Ook vind je hier goede restaurants, gezellige pubs, winkelstraten en historische gebouwen. Op de markt, in een Victoriaanse markthal, worden typische producten van Jersey verkocht, zoals de bekende Jersey aardappels. Tegenover de haven ligt het robuuste Elizabeth Castle dat eeuwenlang het belangrijkste verdedigingsbolwerk van Jersey is geweest.
Vanwege de strategische ligging is er nog veel meer cultuur te vinden op Jersey. Van forten en kastelen tot bunkers en gangen uit de Tweede Wereldoorlog: liefhebbers van cultuur komen op Jersey zeker aan hun trekken!

Weekje Jersey, 8-daags verblijf op Jersey, incl. vlucht, v.a. € 619 p.p.

Guernsey
Het ruige Guernsey is een prachtig eiland, met spectaculaire kliffen langs de zuidkust, waarvandaan u een mooi uitzicht hebt op de kustlijn en de kleine eilandjes Herm en Sark. senioren5Ook op Guernsey is er in het binnenland een wirwar aan ‘green lanes’, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Langs veel weggetjes treft u zogenaamde ‘hedge vegs’ aan, onbemande stalletjes waar u groenten, fruit en bloemen kunt kopen.
De Franse schrijver Victor Hugo sloot de hoofdstad St. Peter Port bij zijn eerste kennismaking in zijn hart. Het stadje is in de 11e eeuw ontstaan in een beschut gelegen vallei, waar in die tijd zo’n 400 huizen in Georgiaanse stijl gebouwd werden. Ook tegenwoordig is ‘hauteville’ nog gezellig en knus met nauwe, steile klinkerstraatjes die aflopen naar de haven. Het robuuste Castle Cornet, dat eeuwenlang de toegang tot de haven bewaakte, ligt nog steeds als een baken voor de stad.

Victor Hugo, 8-daagse combinatiereis Jersey en Guernsey, incl. vlucht, v.a. € 849 p.p.

Veelzijdige vakantiebestemming
senioren4De mix tussen Franse en Engelse invloeden, de ruige kustlijn met prachtige baaien en de gezellige stadjes en dorpjes maken van de Kanaaleilanden een veelzijdige vakantiebestemming. En met de rechtstreekse vluchten van VLM Airlines vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn de Kanaaleilanden heel goed te bereiken. Buro Scanbrit heeft een breed aanbod aan vakanties naar de Kanaaleilanden, van een verblijf in een sfeervol familiehotel tot een rondreis waarbij u beide eilanden bezoekt.