Menu
Vrije tijd

Met je kinderen op vakantie

Ga je voor de eerste keer op vakantie met kinderen? Dat kan best even spannend zijn. Hoe bereid je je goed voor en waar moet je aan denken?

Bestemming
De vakantiebestemming ligt natuurlijk in je eigen handen, maar het is wel belangrijk eens goed rond te kijken hoe kindvriendelijk die bestemming is. Kinderen moeten zich kunnen vermaken in bijvoorbeeld een speeltuin of een zwembad. Daarnaast is het fijn als er leeftijdgenootjes in de buurt zijn waar ze mee kunnen spelen. Ook is het leuk als er een pretpark of waterpark in de buurt is. Uiteraard moet er voor jezelf ook genoeg te doen zijn; zo houd je met iedereen rekening.

Inpakken
De koffers inpakken is vaak geen leuke bezigheid. Je kunt deze bezigheid echter leuker maken door je kinderen bij de voorbereidingen te betrekken. Dit kun je doen door ze koffertjes speciaal voor kinderen te geven. Hiermee kun je ze laten delen in de voorpret: je kind is maar wat blij dat hij of zij een eigen koffertje heeft en deze ook nog eens zelf mag inpakken!

De reis
Reist u met de auto, dan kan dit nogal eens wat problemen opleveren. Kinderen worden snel wagenziek en vooral bij lange reizen naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië is dit een probleem. Het kind wordt duizelig, is vaak misselijk en moet vaak overgeven. Niet bepaald een leuk begin van de vakantie. Er zijn speciale medicijnen tegen wagenziekte verkrijgbaar in elke drogist, waarmee uw kind geen last heeft van de autoreis. Lees wel altijd goed de verpakking.

Verveling
De reis naar de bestemming kan voor kinderen erg lang duren en saai zijn, dus zorg voor vermaak zoals boekjes of speelgoed. Zo verloopt de reis prettiger voor iedereen en kan de vakantievoorpret echt beginnen!