Reisverhaal Jellie, specialist bij Tenzing Travel

Reisverhaal Jellie, specialist bij Tenzing Travel

Het was nog maar een paar weken na de hevige aardbeving in Christchurch toen ik mijn rondreis Nieuw-Zeeland maakte en dus was de stad nog helemaal afgesloten. Na het ophalen van onze camper reden wij dan ook gelijk door naar Banks Peninsula. Banks Peninsula is een prachtig gebied gevormd door twee vulkaansuitbarstingen met een paar kleine stadjes. Een absolute must is om hier de Summit Road te rijden langs de originele krater vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de baai met op de voorgrond vredig grazende schapen.

Vanuit Banks Peninsula reden wij door naar de omgeving van de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Onderweg hier naar toe kom je langs het felblauwe meer van Tekapo. Men beweert dat je op deze plek van de wereld het beste zicht hebt op het sterrenstelsel. Een goede reden om een nachtje te spenderen dus.

Mount Cook is een beetje verlegen en verschuilt zich daarom het grootste gedeelte van het jaar achter een paar grote wolken en uiteraard ook op de dag dat wij er waren. We konden alleen een glimp opvangen van de voet van de Mount Cook en een gedeelte van zijn sneeuwdeken. Het museum in het lokale VVV-kantoor is een aanrader, ze laten een kleine tentoonstelling zien over de vele bergbeklimmers die pogingen deden om de top van de Mount Cook te bereiken.

Onze volgende stop was Queenstown, een stadje wat aandoet als een après-ski oord. In de winter is dit dan ook een goede basis om te gaan skiën. In de lente, zomer en herfst dé uitvalsbasis voor andere extreme sporten als bungeejumpen, parachutespringen, paragliden et cetera. Ik zelf ben niet zo’n held en zocht in dit stadje juist de gezelligheid op in de vele cafeetjes en restaurantjes.

Vanuit Queenstown reden we richting de Fjordlanden van Nieuw Zeeland. Te Anau is de uitvalsbasis om dit indrukwekkende gebied te ontdekken. Vanuit hier kun je cruises maken naar Milford Sound en Doubtful Sound. De weg tussen Te Anau naar Milford Sound is een van de mooiste van het land en op dit kleine stukje weg liggen dan ook veel eenvoudige, maar prachtige kampeerplekken met uitzichten op riviertjes en de sneeuwbergen. De dag cruise door Milford Sound was erg mooi, we zagen veel zeehonden onderweg en een aantal spectaculaire watervallen.