Menu
Vrije tijd

Stappenplan bij het organiseren van een Mannenweekend

Het jaarlijkse mannenweekend staat weer voor de deur. Gezellig met de mannen een weekendje weg en even weg van de vrouwen. Een weekend lang dom lullen, bier drinken en gewoon slap ouwehoeren met elkaar. Dat maakt het een geschikt mannenweekend! Voordat jullie op mannenweekend gaan moet er eerst het een en ander geregeld worden. Lees nu mijn stappenplan bij het organiseren van een mannenweekend en boek hét perfecte weekendje weg met de mannen.

Heb je na het lezen van deze blog nog geen idee waar je moet beginnen of welk uitje geschikt is voor jullie mannenweekend? Aan het einde van de blog vind je een aantal suggesties en leuke tips voor een mannenweekend. Leuke en veelzijdige tips waarvan er vast en zeker één bij jullie gezelschap past.

Met wie gaan we weg?

Als je een mannenuitje wilt gaan organiseren, is de eerste vraag: wie nemen we allemaal mee. Gaat het alleen om de vriendengroep of nodig je bijvoorbeeld ook de vriend uit van die ene goede vriendin die ook bij jullie in de vriendengroep zit? Trek een heldere grens zodat je later geen gezeur krijgt over “maar ik had ook wel mee gewild en jullie hebben mij helemaal niet gevraagd”. Nu is dat bij mannen al minder dan bij vrouwen, maar toch…. Beter voorkomen dan genezen zeggen ze altijd toch? Als je kiest voor een uitje met de mannen van je voetbalteam, zou je ook nog na kunnen denken over de jongens die elke week als wissel mee gaan. Nodig je ze wel of niet uit? Trek ook hier een heldere grens, want de één wel vragen en de ander niet, kan niet.

Soms is het ook gewoon makkelijk en plan je een mannenuitje of -weekend met de mannen uit de vriendengroep. Dit zijn altijd dezelfde mannen, dus de vraag met wie is voor jullie makkelijk en het is gelijk helder met hoeveel personen jullie op pad gaan.

Wanneer gaan we?

Als er is besloten wie er mee gaan tijdens het mannenuitje, is het handig om eerst te gaan bepalen wanneer jullie willen gaan. Als je weet wanneer je gaat kun je ook de activiteiten hier op aanpassen. Je gaat natuurlijk in december niet slapen in een tent en activiteiten plannen zoals waterskiën. Als het je niet uit maakt welke activiteiten je wilt gaan doen, is het handig om eerst een datum te prikken of te bepalen wanneer je gaat. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, de datum bepalen aan de hand van de activiteiten die je wilt gaan doen. Dit is afhankelijk van de wensen van de groep. Gaan jullie graag met mooi weer buiten activiteiten doen zoals buggy rijden, quad rijden of mountainbiken? Dan is het verstandig om een datum te prikken van april t/m september. Houden jullie meer van een bierproeverij, ’s avonds een leuke pubquiz en actief doen in een escape room? Daar heb je niet perse mooi weer bij nodig dus deze activiteiten zijn ook prima te plannen in het winter seizoen en kun je dus ook plannen van september t/m april. Dan heb je immers ook geen last van de hoogseizoen prijzen. Gaan jullie graag op skivakantie met het volgende mannenweekend? Plan dan een datum tussen november en maart, zodat je verzekert bent van sneeuw tijdens het weekendje weg.

Tip: maak er een jaarlijks terugkerend uitje van en plan het altijd in dezelfde periode, zoals bijvoorbeeld ieder jaar in het 1e weekend van mei of om het jaar in het 2e weekend van oktober. Op die manier weet iedereen wanneer het uitje plaatsvindt en is er geen discussie over de datum. Op die manier houdt iedereen ook standaard dit weekend vrij en heb je nooit gedoe over dat de helft niet kan.

Wat hebben we te besteden?

Als het aantal personen bekend is, is het handig om eerst eens te gaan kijken wat je kunt besteden voor het uitje. Dit gaat ook een beetje hand in hand met wat voor een type uitje je wilt gaan doen. Wordt het een dagje uit, een nachtje of een heel weekend? Voor deze drie uiteenlopende uitjes heb je ook een ander budget nodig. Je kunt helaas niet voor € 40 per persoon een heel weekend vullen met overnachtingen, activiteiten en eten. Daarom is het handig om eerst te kijken wat iedereen uit wil geven. Inventariseer binnen de groep wat zij over hebben voor een dagje uit, nachtje weg of een heel weekend. Vaak merk je aan de reacties van vrienden al wel wat de voorkeur heeft. De portemonnee van de één is immers niet altijd even goed gevuld als die van een ander en het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een heel weekend er op uit te kunnen met de mannen, want ja… je hebt ook altijd nog de vrouwen die graag met manlief op vakantie gaan.

Als je eenmaal een budget hebt vastgesteld, zorg er dan voor dat je helder hebt of dit dan ALL IN is of dat het dan bijvoorbeeld alleen overnachtingen met activiteiten betreft. Bepaal van tevoren of het budget inclusief of exclusief de drankjes is en of er ook rekening wordt gehouden met benzinekosten etc.

Waar gaan we heen?

Jullie hebben voorgaande jaren vast al verschillende plekken gehad en het wordt steeds moeilijker om een plek te vinden in Nederland om een mannenweekend te boeken. Organiseer een mannenweekend nooit alleen maar doe dit samen met 1 of 2 vrienden. 2 paar ogen zien immers meer dan 1. En ben je dit jaar voor het eerst aan de beurt voor het organiseren van een mannenweekend? YES! Nu kun je dus echt iets uitkiezen wat je zelf super leuk vindt.

Uiteraard zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, zoals bijvoorbeeld de afstand. Als je echt een heel weekend gaat van vrijdag tot zondag of van vrijdag tot maandag dan is het niet erg als je 2 uur moet rijden naar de bestemming maar als je één nachtje weg gaat of een dagactiviteit plant met het mannenuitje, is het toch wel prettig om niet de halve dag in de auto te zitten en is het raadzaam om een locatie te vinden op niet meer dan 1 of 1,5 uur rijden.

Gelukkig zijn mannen vaak de moeilijkste niet en maakt het ze niet uit of ze slapen in een luxe groepsaccommodatie of lekker met zijn allen in een tentje. Er zijn talloze leuke accommodaties te vinden waar je kunt verblijven met de mannen.

Wat gaan we doen?

Om het weekendje te vullen met leuke activiteiten is het goed om te kijken wat jullie graag willen doen. Er zijn talloze activiteiten te bedenken: waterskiën, buggyrijden, langlaufen, e-scooter rijden, quadrijden, escape room, bowlen, klimmen in het klimbos, mountainbiken, schiet activiteiten en ga zo maar door. Meestal bepalen de organisatoren welke activiteiten er binnen het mannenweekend gedaan worden, maar houd wel rekening met de gesteldheid van de groep. Zijn er een aantal bij die niet mee kunnen doen met actievere activiteiten, zorg er dan voor dat je ook een optie hebt voor een activiteit die wat rustiger is en waar actief bezig zijn niet een must is.

Tips voor een Mannenweekend

Na het lezen van dit stappenplan is het nu tijd om een leuk mannenweekend samen te stellen. Om u een idee te geven van de vele mogelijkheden die er bestaan voor een mannenweekend, heb ik de 5 meest Populaire weekendjes weg voor mannen voor u op een rijtje gezet:

  1. Sportief mannenweekend op de Veluwe – 3 daags actief arrangement
  2. Niet geschoten is altijd mis met het 2-daags ALL-IN Vriendenweekend op de Veluwe
  3. Super weekend voor mannen met kroegentocht, 4 x 4 of quad challenge parcour & lasergame
  4. Stoer mannenweekend in de Weerribben – Met Bierproeverij, leuke activiteiten en overnachten in een Luxe Villa
  5. IJskarten en Glowgolf tijdens dit 2-daagse Mannenweekend in Brabant

Niet gevonden wat u zocht? Kijk hier voor alle arrangementen voor een Mannenweekend!

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl / Mannenweekend.nl

Recreatief.nl