Menu
Vrije tijd

TOP 10 Dagje uit Varen in Giethoorn?

Giethoorn, ook wel genoemd: ‘Het Venetië van het Noorden‘ is gelegen in Overijssel en staat bekend als een waterdorp waar het bijzonder gezellig kan zijn op en bij het water. Met de vele bruggetjes over en langs de grachten met daarlangs de fraaie tuintjes van oude 18e en 19e eeuwse boerderijtjes, vervenershuisjes, rietkappen en andere gepotdekselde gebouwtjes voelt u zicht hier al varend gauw thuis. Voor een dagje of avondje uit of heerlijk weekendje is het in Giethoorn puur en echt Hollands genieten!

Over Restaurant de Rietstulp
In het hartje van het mooie waterdorp Giethoorn vindt u “De Rietstulp”. Een sfeervol restaurant waar het goed vertoeven is. Bij “De Rietstulp” kunt u terecht voor een kopje koffie, lunch of diner en verder verzorgen wij diverse arrangementen voor een gezellig dagje uit met collega’s, vrienden of familie.

Faciliteiten
Wij beschikken over diverse faciliteiten dus voor individuele en groepsarrangementen zijn wij uitermate geschikt. Zo kunt u bij ons dag- en avondarrangementen boeken, maar ook wanneer u wilt blijven slapen dan is dit geen enkel probleem. Wij beschikken zelf over een vakantiehuis.

Ligging
Ons restaurant ligt aan de rand van het dorp Giethoorn. Direct voor onze locatie kunt aan boord gaan van onze rondvaartboot, punter of fluisterboot.

Omgeving
Het dorp Giethoorn biedt natuurlijk al heel veel verschillende mogelijkheden, maar ook in de nabije omgeving kunt u genieten van natuur en diverse bezienswaardigheden. Een bezoek aan Giethoorn is zeker de moeite waard.

Rondvaart GiethoornRondvaart door Giethoorn

Over Eetcafe Giethoorn
Algemeen
Eetcafé Giethoorn is een brasserie met een gezellige huiskamersfeer gelegen in de historische dorpskern van Giethoorn. Het ideale vertekpunt voor een gezellige dag uit, maar ook de plek waar u van een heerlijke Swirls, Bladero of soep kuntgenieten, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin of u heerlijk uitkijt over het meer

Faciliteiten
De gezellige brasserie die een gezellige huiskamersfeer uitstraalt biedt plaats aan 35 tot 50 personen, maar beschikt ook over een terras voor ongeveer 60 personen waarvan een groot deel is overdekt. Als één van de weinge restaurants beschikt Eetcafé Geithoorn over een speeltuin en is het bereikbaar vanaf het wandelpad langs de dorsgracht, maar ook per boot via het meer.

Vakantiepark Giethoorn
Vanaf eind maart 2013 is Vakantiepark Giethoorn officieel geopend! 40 luxe vakantie lodges met eigen sloep.

Het Vakantie park is gelegen bij het Eetcafe.U kunt bij ons overnachten in luxe 2, 4 en 6 persoons vakantiehuisjes en een houten 6 persoons vakantiewoning. Op het park is een speeltuin voor de kinderen aanwezig.

Het centrum van Giethoorn is geheel autovrij, dit betekend dat het Eetcafe en het vakantiepark niet met de auto te breiken zijn.

Ligging en Omgeving
Eetcafé Giethoorn is gelegen in de historische, maar autoluwedorpskern van Giethoorn. U kunt parkeren bij Giethoorn-Middenbuurt (betaald) of Giethoorn Centrum-Dorp (gratis). Beide liggen op 5 minuten loopafstand van Eetcafé Giethoorn. Eetcafé Giethoorn is zowel gelegen aan de dorpsgracht als het meer.

Giethoorn ligt in het Nationaalpark Weerribben-Wieden, dat bekend staat om haar unieke waterrijke flora en fauna. Naast het mooie en pittoreske Giethoorn zijn de natuurgebieden, de vele bezioenswaardigheden en leuke plaatsjes zeer zeker de moiete waard en leuk te combineren in een dagje uit.

Bekijk nu onze TOP 10 met meest geboekte arrangementen in Giethoorn en boek ook snel één van deze leuke arrangementen:

  1. Giethoorn – Het Rietstulp High Tea arrangement
  2. Romantische Fluistervaart in Giethoorn – Genieten met z