TOP 3: Dagje of Weekendje weg en Klimmen in het Klimbos in Paasloo, Overijssel

TOP 3: Dagje of Weekendje weg en Klimmen in het Klimbos in Paasloo, Overijssel

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij het Klimbos in Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos heeft haar deuren op 25 maart 2016 geopend en ligt te midden van het Krolsbergerbos, op steenworp afstand van Nationaal Park de Weerribben. De vier parcoursen en uitdagende hindernissen maken dit gloednieuwe klimbos een bijzondere locatie voor een dagje uit!

Het klimbos beschikt over 4 verschillende parcoursen met totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst 9 meter hoog! Durf jij de uitdaging aan? De vier parcoursen zijn zo aangelegd dat zowel de beginnende- als gevorderde klauteraars hier van een bijzondere ervaring kunnen genieten. Al klimmend en klauterend beweeg je je voort door de toppen van de bomen, waarbij je verschillende hindernissen moet trotseren. En dit is vaak moeilijker dan het lijkt… Van klimladders, netten, klimmuren, tonnen, touwbruggen en papagaaienbalken tot aan kabelbaan waaraan je 100 meter verder roetsjt. Alles wordt uit de kast getrokken om je tot het uiterste te drijven en je sportieve kant echt te leren kennen!

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Alle onderdelen van het klimbos zijn ERCA gecertificieerd (European Ropes Course Association), welke een hoge kwaliteit en veiligheid bieden tijdens jouw deelname aan het klimbos.

Het Paasloërbos waarin het klimbos zich bevindt is openbaar en vrij toegankelijk. Wanneer je liever veilig bij de grond blijft kun je lekker wandelen door het bos, de klimmers aanmoedigen of je uitleven op de (buiten)fitnesstoestellen. Voor de allerkleinsten onder ons welke niet (kunnen) deelnemen aan de vier parcoursen is er een speciale kinderklauterroute, waar zij veilig aan de grond kunnen klimmen en klauteren.

Kom ook genieten in het Klimbos in Paasloo met 1 van deze 3 arrangementen:

  1. Sportief vriendinnenweekend op de Veluwe – Paardrijden, Klimmen en Bowlen
  2. Combi dagje uit met het Giethoorn-Weerribben arrangement
  3. Into the Forest – Complete familiedag beleven in het bos

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl