Een weekendje aan zee: 4 leuke bestemmingen in Nederland

Een weekendje aan zee: 4 leuke bestemmingen in Nederland

Om er even helemaal tussenuit te zijn hoef je echt niet in het vliegtuig te stappen. Ons kleine maar mooie Nederland heeft genoeg geweldige bestemmingen waar je kunt genieten van zon, zee en strand. Een weekendje aan zee geeft je precies wat je nodig hebt om er weer met goede moed tegenaan te gaan; of je dit nu in de zomervakantie of gewoon lekker tussendoor doet. We geven je dan ook graag een aantal leuke tips om jouw weekendje aan zee optimaal te maken!

  1. Oh-oh Den Haag

Den Haag is niet alleen geweldig om lekker te shoppen met vriendinnen; het barst ook van de mooie lange zandstranden. Je vind er allerlei geweldige bezienswaardigheden – waarvan het gros ook leuk is om met de kinderen te bezoeken. Bezoek Madurodam of Duinrell, of breng een bezoekje aan het binnenhof. Daarnaast vind je in de zomer ook een Tourist Tram in den Haag. Een soort hop-on-hop-off bus (maar dan een tram natuurlijk) waarmee je zo van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gebracht wordt.

  1. Domburg

Het is een van de oudste kustplaatsen van Nederland, en bevindt zich natuurlijk in het mooie Zeeland: Domburg. Het ontzettend gezellig centrum barst van de leuke terrasjes en winkeltjes; en dat maakt Domburg de ideale bestemming met je partner, of gezellig met je vriendinnen. Je kunt er heerlijk winkelen, en vervolgens natuurlijk genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terrassen. Daarnaast ben je natuurlijk in no-time op het strand, om te genieten van de zon en de zee!

  1. Knokke

Het ligt misschien niet direct in Nederland, maar wel ontzettend dicht bij. Net over de Nederlandse grens vind je Knokke; een heerlijk mooie plaats aan de kust. Je hebt vast al wel van de eindeloos lange boulevard gehoord; en daar kun je dus ook heerlijk winkelen. Je vindt tientallen beachclubs aan het strand van Knokke, waar je lekker kunt ontspannen met een hapje en een drankje.

  1. Renesse

Ook terug te vinden in het mooie Zeeland is Renesse. Een heerlijke ietwat rustige plaats aan de zee. Er zijn tientallen campings en verblijven te vinden die zich op loopafstand van het strand bevinden. De wandeling naar het strand is ontzettend mooi en rustgevend. Je wandelt door uitgestrekte bossen en natuurgebieden totdat je na een kleine vijftien minuutjes de duinen voor je uit ziet komen. Op het strand kun je lekker ontspannen bij een van de beachclubs; maar ook als je liever lekker gaat winkelen is er van alles te doen en beleven in Renesse.