Welverdiend genieten op een dromerig eiland

Welverdiend genieten op een dromerig eiland

Wat is er nou fijner dan genieten van de Mediterrane zon op je huid? Een licht zeebriesje in je haren, een wijntje binnen handbereik en dan heerlijk wegdromen. Op mijn ontdekkingstocht in Griekenland kwam ik drie plekjes tegen waar de zon alleen voor jou is. Zodat jij heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie, weg van de massa.

Aresti Villas op Zakynthos

Aresti Villas op Zakynthos

Eén van mijn favoriete Griekse eilanden is het dromerige Zakynthos. En als ik daar ben dan logeer ik altijd een paar nachtjes bij Aresti Villas, een plekje waar je het aan niets ontbreekt. Elke dag begin ik met een vers ontbijtje in mijn eigen fleurige tuin. En om wakker te worden maak ik een frisse duik in mijn eigen zwembad. Eigenlijk hoef ik de deur niet meer uit, maar er valt zoveel moois te ontdekken op dit eiland dat ik onmogelijk stil kan blijven zitten. Beroemd zijn bijvoorbeeld de indrukwekkende kalkrotsen in het noorden en westen. Maar ook het prachtige Zakynthos-stad, met haar authentieke sfeer en gezellige taverne’s. Genoeg te beleven hier!

Isabella Country House op Crofu

Isabella Country House op Crofu

Een ander eiland waar je nooit uitgekeken raakt is Corfu. Met z’n gezellige dorpjes, prachtige natuur en honderden baaitjes die je soms helemaal voor jezelf hebt! Dobberend in het zwembad van Isabella Country House denk ik terug aan de vorige avond, toen ik met mijn vriend George een glaasje ouzo dronk in de haven van Gouvia. Uren later kwam ik voldaan thuis en kreeg ik de mooiste traktatie van de dag. De tuin van Isabella Country House was namelijk gehuld in een zee van witte lampionnen. Ik deed een trui aan om vanaf de veranda van mijn suite dit romantische lichtspel te bewonderen. Ja, het leven is goed hier op Corfu!

Villas Delight op Kreta

Villas Delight op Kreta

Mijn laatste stop maak ik op het altijd levendige en gastvrije Kreta. Je zou misschien denken dat daar niet meer zoveel te ontdekken valt. Dat dacht ik ook nadat ik er een paar keer op vakantie was geweest. Maar Manos, mijn Kretenzer vriend, is vastbesloten het tegendeel te bewijzen en hij neemt me mee naar een prachtig paradijsje: Villas Delight’. Verscholen tussen de olijfbomen vind ik twaalf betoverende villa’s, waarin modern comfort en een gevoel zijn verweven met de traditionele bouwstijl van het eiland. En tot mijn verbazing ontdek ik een fantastisch privézwembad. Ik glimlach bij de gedachte dat ik hier nog een week mag genieten. Genieten van het échte Kreta.

Eliza was here
Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here biedt unieke vakantieadresjes aan rond het Middellands Zeegebied. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes. Boek je een vliegvakantie op elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Niet die bus in, maar met je eigen auto op zoek naar je vakantieadresje. www.elizawashere.nl