Menu
Vrije tijd

Winterfeest op het Muiderslot

“Niet zonder Hooft, nooit zonder Hart’: liefde en symboliek in de gouden eeuw”

Van 19 december t/m 3 januari is het winterfeest op het Muiderslot. Het kasteel is prachtig aangekleed met brandende kaarsen en een reuze kerstboom in de Ridderzaal: het Muiderslot een warm baken in donkere dagen. De zalen zijn versierd met mooie festoenen en guirlandes. Ook de lichtjes op het plein gaan aan en in de taveerne is het goed toeven met warme winterse dranken en erwtensoep.

Dit jaar staat het winterfeest in het thema van de liefde. In deze weken geven onze gidsen een speciale rondleiding over liefde en symboliek in de gouden eeuw. Wat vonden ze in de 17e eeuw van de spannende liefdesgedichten van P.C. Hooft? En bestond er toen ook al liefde op het eerste gezicht?

Een troubadour zingt mooie liederen in en rondom het kasteel. Voor kinderen is er natuurlijk de speurtocht. Ook de tentoonstelling van P.C.Hooft is nog te bezoeken.

19 & 20 december:
Extra knutselactiviteit voor kinderen

26, 27 & 30 december:
Troubadour speelt middeleeuwse liefdesliedjes

2 & 3 januari:
Start van het themajaar 2016: Wonen in de Middeleeuwen, met een ambachtelijk smid op het binnenplein. Kijk hoe hij middeleeuws smeedwerk maakt!

Podiumactiviteiten rond de kerstperiode

Christmas Carol en Celtic Christmas
Voor wie écht in de kerststemming wil komen is op 17 december in de Ridderzaal Dickens’ Christmas Carol te zien en vooral te beluisteren in een eenmansvoorstelling van de Britse acteur Ashley Ramsden. Op 23 december brengt het Merian trio een warm en sfeervol concertprogramma met de mooiste Kerstmuziek van de Britse eilanden: A Celtic Christmas, bij kaarslicht.

Openingstijden en toegangsprijzen:
Tijdens de kerstvakantie is het slot geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kassa sluit om 16.30 uur.
Gesloten op 25 & 31 december 2015 en 1 januari 2016.
Toegangsprijs: volwassenen € 13,50 / kinderen € 9,00 / Museumkaart gratis.
Meer informatie: www.muiderslot.nl