Geven maakt je gelukkiger!

Geven maakt je gelukkiger!

Voel je je niet zo gelukkig, maar zou je dat wel graag willen? Logisch, iedereen wilt natuurlijk gelukkig zijn! Ik heb dan goed nieuws voor jou. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er veel voordelen zijn aan het geven van geld, cadeaus of het helpen van andere mensen. Het heeft een positief effect op onze gezondheid en we worden er gelukkig van. Dit betekent dus ook als je goede doelen steunt en vrijwilligers werk doet. Ik vertel je in dit artikel verder waarom geven jou gelukkig gaat maken.

1. Geven laat ons gelukkig voelen
Uit een studie van de Harvard Universiteit uit 2008 blijkt dat het geven van geld aan iemand het geluk gevoel van de deelnemers van het onderzoek daardoor steeg. In een ander onderzoek aan de Universiteit van Californië bleken de uitkomsten veel op elkaar te lijken. Daar werd de deelnemers gevraagd om elke week 5 liefdadige dingen te doen voor 6 weken lang. Het geluk gevoel dat mensen dan ervaren is te verklaren in de biologie. Wanneer wij mensen helpen door geld te geven, cadeaus of te helpen bij goede doelen en vrijwilligers werk, worden er regio’s in onze hersenen geactiveerd die geassocieerd worden met plezier, sociale contacten, vertrouwen en het creëren van een ‘warm gevoel’ effect. Daarnaast beweren wetenschappers dat het stofje endorfine vrijkomt in onze hersenen dat zorgt voor een positief gevoel.

2. Geven is goed voor onze gezondheid
Uit verschillend onderzoek blijkt dat geven ook nog eens heel gezond is voor onze gezondheid. Individuen die hun vrienden, familie, buren helpen of emotioneel ondersteunen, een lager risico hebben om te overlijden dan iemand die nooit heeft geholpen. Onderzoekers suggereren dat een van de reden hiervan is, dat het helpt tegen stress. Als je minder stress hebt, heb je ook minder kans op verschillende ziekten. Daarnaast bleek ook dat deelnemers die veel geven een lager bloeddruk hadden dan deelnemers die dat niet deden.

3. Geven zorgt voor sociale contacten
Wanneer je geeft, heb je de kans om ook terug te ontvangen. Uit onderzoek door socialisten wordt er suggereert dat wanneer je geeft aan anderen, jouw gulheid beloont zal worden door anderen. Soms is dit de persoon waar je aan geeft, soms iemand anders. Wanneer we iemand iets geven, laten we diegene zich niet alleen dichter bij ons voelen, maar we voelen ons ook dichter bij hen. Hartelijk en goedgeefs zijn zorgt ervoor dat je andere mensen ook aanspoort om zo te zijn. Mensen zijn geneigd om jou dan ook hartelijk te behandelen.
Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met geven!