Menu
Vrije tijd

26 september t/m 2 oktober: Lest we Forget in Venray

Lest We Forget wordt voor de 6e keer georganiseerd, met mede werking van British American Re-enactment.

Wat is Lest We Forget.

In Venray wordt een militair kampement opgebouwd met originele stellingen, die mensen terugvoert naar de tijd van een geallieerd kampement anno 1944. Onder andere te zien zal zijn legertenten, voertuigen met bemanning en dit volledig in bedrijf zoals toen, dit alle gerund door vrijwilligers.

Onder de titel “Lest We Forget” verstaan we; dat er op een educatieve wijze aan schoolkinderen uitleg geven wordt, hoe het in de oorlog er aan toe ging, m.b.t. het leven en wonen van onze bevrijders in 1944. De boodschap achter dit kampement spreekt voor zich, ”opdat wij niet vergeten”. Lest We Forget is in de voorgaande jaren succesvol geweest en mocht zich verheugen op een groot aantal bezoekende basisschoolkinderen van groep 7 en 8. Welke in klassikaal verband een onvergetelijke geschiedenisles in het veld hebben gehad. Voor de vorige edities kun je kijken naar, www.lestweforget.nl of op www.bar-online.nl

In een prachtig stuk bos tussen Venray en Overloon zijn de oorspronkelijk stellingen weer open gegraven voor dit evenement. Deze worden ingericht en bemand door Re-enactors (waar onder British American Re-enactment). Deze enthousiaste mensen laten zien hoe het leven in deze stellingen eruit zag. Maar het beperkt zich niet alleen tot Re-enactment, zowel voertuig eigenaren, radio amateurs, (hobby) historici, gidsen, koks, begeleiders, ect. zullen hierbij aanwezig zijn. Uitbeeldingen variëren zowel in het logistiek tot in een brandstofdepot of een mobiele werkplaats, genie, veldkeuken, radiopost, veldhospitaal, Bren stelling, ect.

Wilt u meer weten over het Lest we Forget?