Menu
Vrije tijd

3 suggesties om de verveling bij je kinderen te bestrijden tijdens de lockdown

3 suggesties om de verveling bij je kinderen te bestrijden tijdens de lockdown

De lockdown is voor niemand een feest. Voor volwassenen niet, voor kinderen niet en voor volwassenen met kinderen al helemaal niet. Misschien moet je thuiswerken én zitten de kinderen ook nog eens thuis, of je moet het huishouden doen en tegelijkertijd de kinderen bezighouden. Om daar een handje bij te helpen hebben we drie suggesties op een rijtje gezet voor jij de verveling bij je kinderen kan bestrijden tijdens de lockdown terwijl ze ook nog wat leren.

Activiteiten op websites van musea

Goed kans dat je de kinderen normaliter niet naar een museum gesleept krijgt. Een online museumbezoek klinkt waarschijnlijk niet veel aantrekkelijker, maar op de websites van een aantal musea is momenteel juist een hoop te doen voor kinderen. Dankzij de website van het Spoorwegmuseum kunnen kinderen met behulp van vouwplaten die je kunt uitprinten bijvoorbeeld een locomotief, rijtuig of elektrische trein bouwen. Op de website van het Scheepvaartmuseum is er voor kinderen een leuke workshop scheepsknopen leggen. De website van het Rijksmuseum van Oudheden biedt kinderen de mogelijkheid om een ijstijdpuzzel te maken of een sfinx te bouwen met Lego. Wie weet leren ze nog iets interessants!

Tóch naar de dierentuin (maar dan virtueel)

Misschien kun je je kinderen vermaken met een virtueel bezoek aan de dierentuin. Verschillende dierentuinen maken momenteel interessante video’s met een kijkje achter de schermen of bieden de mogelijkheid om live naar de dieren te kijken. Het interessantst is echter de Virtual Reality-ervaring van Burger’s Zoo. Om dit te beleven kun je voor enkele euro’s een aantal kartonnen VR-brillen bestellen. Ga samen met de kids naar de website van Burger’s Zoo en lees hoe je met behulp van een smartphone (per VR-bril) en de VR-bril héél dicht bij de panters en de gorilla’s kunt komen, met beeld én geluid! Wil je kinderen meer laten leren over dieren? Bekijk dan de filmpjes van bioloog Freek Vonk op zijn website of op YouTube!

Suggesties om de verveling bij je kinderen te bestrijden tijdens de lockdown

Het Klokhuis online

Een goede bron van informatie voor kinderen is natuurlijk het televisieprogramma Het Klokhuis. Maar wist je dat Het Klokhuis momenteel ook iedere dag een masterclass online zet voor kinderen? Zo kunnen je kinderen bijvoorbeeld gebaren leren. Of een beetje leren goochelen of striptekenen. Een leuke en leerzame manier van afleiding tijdens de lockdown!

En jij? Na een drukke dag met werk, huishouden en de kinderen entertainen verdien jij natuurlijk ook een verzetje. Gun jezelf daarom een avondje in het Ladbrokes online casino Belgium. Dat is laagdrempelig en gewoon Nederlandstalig. Trek een klein budgetje uit en speel lekker een paar uurtjes weg!