5 Heerlijke lentegerechten

5 Heerlijke lentegerechten

Ja! Het is eindelijk weer lente en ik ben vast niet de enige die daar enthousiast over is. Persoonlijk heb ik in de lente altijd zin om lekker te koken. Daarom heb ik voor jullie 5 heerlijke, maar vooral snelle lentegerechten die maximaal binnen 30 minuten klaar te maken zijn!

Groene lente rijst
Weg met die saaie en ongezonde fast food gerechten. Pak een paar bevroren groenten uit je koelkast en een portie rijst. Bak het allemaal samen voor een heerlijk snel lentegerecht. Voor nog meer smaak voeg je er een paar druppels sojasaus aan toe en een eitje.

Citrus salade met gepocheerde kabeljauw
Dankzij de citrus salade neemt de kabeljauw een koele dip in de mandarijnen, sinaasappel en limoensap. Voeg aan dit zonnetje wat verse rucola aan toe en je hebt een super gezond gerecht!

Pittig wortel kip salade
Wortels worden heel erg onderschat. Laten we wortels weer wat liefde geven met dit gerecht. Maak een lekkere kip salade met gepureerde wortel en voeg daar Harissa (een Marokkaanse pittige saus) aan toe. Smeer deze salade op een volkoren sneetje en je hebt zo een to-go sandwich.

Mediterraanse kip salade met Griekse dressing
Kip met heerlijke Kalamata olijven en een mix van groenten met Griekse salade als dressing. Beetje peper en zeezout voor extra smaak. Zo simpel en lekker, wat wil je nog meer?

Ravioli met spinazie pesto
Kaas ravioli met verse pompoen (in blokjes), spinazie en basilicum. Bestrooi daar bovenop nog wat Parmezaanse kaas op en je bent klaar. Dit gerecht maak je in maar liefst 20 minuten en is ongelofelijk lekker!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: