Alternatieven voor trouwringen

Alternatieven voor trouwringen

Ondanks dat de meeste bruidsparen elkaar een trouwring omdoen tijdens het huwelijk, kan het zijn dat jullie daar niet van houden. De ene persoon draagt liever geen ring of de ander kan de ring in verband met zijn/haar werk niet dragen.

Moeten jullie dan toch perse trouwringen nemen? Het antwoord is ‘nee’. Het kan natuurlijk zijn dat jullie vinden dat jullie liefde vanbinnen zit en het niet nodig is om dit met een sieraad aan anderen te laten zien. Maar het kan ook zijn dat jullie ‘gewoon’ niet van ringen houden. Gelukkig zijn er enkele alternatieven voor de trouwringen.

Horloge
Een goed alternatief is een horloge. Met name mannen kunnen erg gehecht zijn aan hun horloge en hier grote waarde aan hechten. Om het horloge ‘echt iets van jullie bruiloft’ te laten zijn kunnen jullie op de achterkant van het uurwerk jullie namen en de datum laten ingraveren.

Tatoeage
Ook kunnen jullie ervoor kiezen om samen een tekst, symbool of afbeelding te tatoeëren. Andere mensen zullen niet direct de link leggen tussen de tatoeage en jullie bruiloft, maar jullie weten natuurlijk beter.

Voorwerp laten graveren
Misschien heeft een van jullie of jullie beiden wel een voorwerp die overal met hem/haar mee naartoe gaat. Een timmerman neem zijn hamer mee, een salesman neemt zijn tas overal mee naartoe en ga zo maar door. Jullie kunnen ervoor kiezen om hier jullie datum en namen in te laten graveren.

Fotocredit: Nathalie Hanks