Save-the-date kaart

Save-the-date kaart

Yes, jullie gaan trouwen! Met een save-the-date kaart zorgen jullie ervoor dat jullie bruiloft bovenaan de agenda van al jullie familie en vrienden komen te staan. Zorg ervoor dat jullie de datum zo vroeg mogelijk bekend maken, zodat de kans groot is dat (bijna) iedereen aanwezig is.

De save-the-date kaart wordt vaak verstuurd in de vorm van een kaart, maar kan natuurlijk ook in de vorm van een leuke magneet, filmpje, sleutelhanger of ander voorwerp. De kaart wordt vaak 6-12 maanden voor de bruiloft naar de gasten gestuurd. In de maanden daarna volgt de trouwkaart met de exacte locatie, tijd en programma.

Wat moeten jullie op de save-the-date kaart zetten

  • Uiteraard de datum van jullie huwelijk
  • Mochten jullie gasten hebben die bijvoorbeeld alleen in de avond welkom zijn kan het handig zijn om dit aan te geven. Zo voorkomen jullie teleurstelling.
  • Door middel van de kaart kunnen jullie ook alvast het thema aankondigen van jullie bruiloft. Zo kunnen jullie gasten alvast hun ogen openhouden als zij gaan shoppen!

De kaart
De Save-the-day kaart kunnen jullie zo gek, grappig, serieus of romantisch maken als jullie zelf willen. Er zijn enorm veel websites waar jullie deze kaarten kunt laten maken. Maar jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de kaarten zelf te maken. Maak de kaart bijvoorbeeld extra persoonlijk met een leuke foto van jullie!