Bescherm je lippen

Bescherm je lippen

Je lippen hebben een dunne laag, die ontbreken aan olie-klieren en zijn constant blootgesteld aan de elementen. Als gevolg hiervan, kunnen ze makkelijk scheuren. Dan is er ook nog leeftijd: Naarmate we ouder worden, worden onze lippen kleiner, droger en verliezen ze kleur. Maar bij de meeste vrouwen is de verzorging van de lippen niet in hun schoonheidsroutine, wat wel zou moeten.

Hydrateer van binnen uit
Droge lippen zou één van de eerste tekenen kunnen zijn dat je niet genoeg water drinkt. Ze kunnen ook laten zien dat je gestresst bent.

Je hoeft dan ook niet gelijk acht glazen water achterover gooien. Kruidenthee, kokoswater, en zelfs fruit en groenten met een hoog watergehalte (meloen, komkommer) kunt u hiervoor gebruiken. De ideale hoeveelheid is voor iedereen anders, maar als uw urine helder tot lichtgeel is (en je lippen minder droog zijn), krijg je genoeg water binnen.

Sla de balsem over
Enthousiast lippen balsem op doen? Hoewel het geweldig is voor de bescherming tegen vochtverlies, helpt het niet bij het niet echt bij het toevoegen van vocht in je lippen. En als er zelf menthol in zit kan het er juist voor zorgen dat het de uitdroging erger maakt.

In plaats daarvan, kies een romige of zalf-achtige behandeling die een mix van bevochtigingsmiddelen en occlusieven. Breng uw crème of zalf aan de lippen ’s morgens en’ s avonds en op elk moment droog gevoel dat ze.

Scrub
Als je ruwe lippen hebt, maak dan een mengsel uit bruine suiker en olijf of kokosnoot olie en wrijft het met je vinger over je lippen voor een paar seconden. Spoel je lippen schoon en eindig met een laagje balsem.

Bescherm die baby’s
Je kan het beste lippen balsem gebruiken die minstens SPF 15 bevat, op deze manier bescherm je je lippen de hele dag door.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: