Menu
Vrije tijd

Bloemendagen op zaterdag 2 mei!

Kom in het voorjaar naar de Kop van Noord-Holland. Het grootste aaneengesloten bollenteeltgebied van Nederland is meer dan een bezoek waard. Tijdens de Bloemendagen is de natuur op zijn mooist.

De bekendste tulpenboer van Nederland opent de Bloemendagen op zaterdag 2 mei. Boer Tom plukt het eerste bosje tulpen uit de mini-tulpenpluktuin. Deze tuin is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.

Mozaïeken
Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Andere activiteiten
Naast de mozaïeken zijn er ook bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen te bewonderen. ‘s Avonds zijn de meesten verlicht. U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Houd u van bloemen en kunst? Dan is het zeker de moeite waard!

Met recreatieve groet,

Malou
Recreatief.nl