Cosmé vs. Beautiek Eindhoven

Cosmé vs. Beautiek Eindhoven

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en dat is te merken. Wij, Annemiek en Esther, gingen samen een dag op pad om twee Brabantse beauty centra te testen. Beiden wisten de kunst van service, ontspannen en huidverzorging perfect te combineren. De beautycentra kiezen daarbij voor een spirituele benadering, waardoor je je na deze dag als herboren voelt. Lees snel hoe hun dag eruit zag.

Cosmé
Er staat ons een heerlijke dag te wachten in Cosmé, een knus maar zeer compleet beautycentrum. We gaan al vroeg op pad om zo lang mogelijk van onze beautydag te genieten. Rond de klok van 10 uur komen we aan en meteen komen allerlei lekkere aroma’s ons tegemoet. We worden vriendelijk ontvangen en over een uurtje staat onze eerste behandeling gepland. Door een vriendelijke gastvrouw wordt er uitleg gegeven over de speciale visie van het centrum. Behalve gewone behandelingen zijn er ook arrangementen met een spiritueel tintje. Er wordt gewerkt met kleurenenergie die emotionele stress tegengaat, blokkades oplost en het energiepeil, de levensvreugde en het zelfbewustzijn laat toenemen. Dat klinkt goed! We nestelen ons op de bank bij de haard met een kopje thee en wat lekkers. In de knusse ruimte voelen we ons gelijk op ons gemak. Er is hier bewust gekozen voor een kleinschalige opzet en veel persoonlijke aandacht.

Gezichtsbehandeling
Voor we het weten worden we al geroepen voor de behandeling. Annemiek heeft gekozen voor de Skin Rebuilding Face Treatment, een gezichtsbehandeling met SeaStem. Dat zijn plantaardige stamcellen, die zorgen voor het herstel van de huid. Ze krijgt een effectieve reinigingsbehandeling, een intensief verzorgende masker en ontspannende gezichtsmassage. Terwijl ze zich heerlijk ontspant tijdens de massages komt ze geheel tot rust. Esther wacht met spanning op haar 3 fasen rugschouder nek massage. De manueel en ook de hot-stone en chakra technieken zijn geweldig. Er wordt speciaal voor haar een olie samengesteld. De producten die gebruikt worden houden de innerlijke en uiterlijke schoonheid in balans. Na de eerste aanraking is ze verkocht en voelt ze meteen de werking van de olie. Om het af te maken krijgen we nog een voetscrub en manicure. Je kunt hier zelfs je haar laten doen in de interne kapsalon, om je geweldige gevoel geheel uit te stralen. Kleuren zien, geuren ruiken, verzorging voelen, we ervaren Beauty & Wellness in een nieuwe dimensie.

Bekijk hier het aanbod arrangementen van Cosme 

Beautiek Eindhoven
We maken ons klaar voor vertrek naar het volgende centrum. In Beautiek Eindhoven hebben ze een beautycentrum in mediterrane sfeer gecreëerd, waar ze alles kunnen bieden op het gebied van beauty. Bij dit centrum is er de mogelijkheid om de sauna privé te gebruiken. De ideale gelegenheid om sauna, voor het eerst misschien, te ervaren. Er is een mogelijkheid om privé te genieten van alle faciliteiten. Die dag ben je dan de enige arrangementgasten. Leuk om je moeder of beste vriendin mee te verrassen! Ook hier hebben ze gekozen om met natuurlijke huidverzorging te werken. De samenstelling van het cosmeticamerk Osaìne is bijna 100% gelijk aan ons bloedplasma, daardoor dringt het beter door in je huid en kunnen de specialisten verbetering creëren in de diepe huidlagen.

Huidverzorging
Ons staat de Nouva Vialità Osaìne gezichtsbehandeling te wachten. We liggen samen in de behandelkamer en zijn benieuwd naar wat er gaat gebeuren. De huid wordt gereinigd, geschubd en gemineraliseerd. Hierna krijgen we een massage en ter afsluiting krijgen we nog een gezichtsmasker en verzorging met ampul. Het is heerlijk en we voelen ons echt in de watten gelegd. Na de behandeling staat de high-tea al voor ons klaar. We genieten samen van de zoete gerechtjes en elkaars gezelschap. Daarna besluiten we nog even bij te komen in het stoombad en de sauna. Helaas zit onze dag er op! We kleden ons om, maar wanneer we terugkomen staat er nog een leuke verrassing te wachten. We worden prachtig opgemaakt door een visagist, onze dag kan niet meer stuk.

Bekijk hier het aanbod arrangementen van Beautiek Eindhoven 

Onze conclusie
Beide beautycentra staan voor optimaal genieten en relaxen. Een absolute aanrader voor wie een dierbare wil verrassen. Na een dagje hier vertoeft te hebben, ben je alle dagelijkse stress kwijt en voel je je helemaal zen.

Geniet van een ontspannende verwendag of kies voor een verwenweekend in Noord-Brabant. Beautydag in Brabant?

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: