Menu
Bewegen - Sporten / Lifestyle

Je conditie terug na de zwangerschap

Na de bevalling wil je je overtollige kilootjes natuurlijk weer kwijtraken. Maar hoe kun je dat het beste doen? Je hoeft hiervoor echt niet alleen maar iedere dag uren in de sportschool rond te hangen. Sterker nog: het kan zelfs gevaarlijk zijn om na de zwangerschap te veel te sporten en te bewegen. Er zijn nog veel meer andere manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat je weer in optimale conditie bent.

Ga vooral niet op een streng dieet
Ook als je geen borstvoeding geeft blijft het belangrijk om voldoende en gezond te eten. Wanneer je een heel strikt dieet volgt, word je juist prikkelbaar en kun je de stress van de eerste weken van de bevalling moeilijker aan. Ga dus vooral niet op een strikt dieet, maar zorg ervoor dat je genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt zodat je lichaam goed kan aansterken.

Afvallen door borstvoeding
Het is algemeen bekend dat je door borstvoeding te geven heel snel afvalt. Maar je lichaam moet ook voldoende voedingsstoffen hebben om deze melk aan te maken. Per dag geef je gemiddeld 850 ml melk en hiervoor zou je ongeveer 500 calorieën meer moeten eten dan normaal. Vraag advies aan de huisarts wat in jouw situatie belangrijk is.

Wandelen met de kinderwagen
Ga regelmatig een keer een lange wandeling maken met de wandelwagen. Dit is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor die van je baby. Als je in de bossen of op ander ruw terrein wilt wandelen, is het wel belangrijk dat de banden van je kinderwagen hiervoor geschikt zijn.

Het kan ongeveer 6 maanden duren voordat je lichaam weer functioneert zoals voor de zwangerschap. Geef het vooral de tijd, let goed op je voeding en pak eens de fiets in plaats van de auto!