Een dagje uit met de auto: waar moet je aan denken?

Een dagje uit met de auto: waar moet je aan denken?

Een dagje uit met de auto: waar moet je aan denken?
Lekker met het hele gezin een dagje er op uit met de auto, er is bijna niets leukers! Naar een pretpark, een dagje strand of een cultureel uitstapje maken, het is altijd weer een feestje. Toch is het nog een hoop geregel om met de hele bups op pad te gaan. Je ziet gemakkelijk iets over het hoofd. Om je te helpen er een zorgeloos dagje uit van te maken geven we je wat tips voor je voorbereiding.

Check je papieren
Zorg dat je al je papieren hebt voor onderweg. Allereerst je rijbewijs en het kentekenbewijs van je auto. Check ook of de verzekering van je auto in orde is. Minimaal een simpele (WA-)verzekering is verplicht. Ga je de grens over dan is het handig om je verzekeringsbewijs mee te nemen. En vergeet dan ook niet jullie reisdocumenten, een paspoort of een identiteitskaart. Vergeet ook je tickets niet!

Spullen voor onderweg
Ben je wat langer onderweg? Dan is het misschien wel een goed idee om lunchpakketjes mee te nemen. Denk ook aan een oplader voor je telefoon, het is het handigst als je die ook in de auto kan gebruiken. Vergeet ook niet een verbanddoos mee te nemen, bij kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg dat je ook dingen meeneemt om je kids te vermaken onderweg, voor hen lijkt een reis vaak een eeuwigheid te duren. Met een kleurboek of een Nintendo ds houd je ze wel zoet.

Op een hete zomerdag
Een zomers dagje uit met de auto komt met zijn eigen aandachtspunten. Zorg dat er voor iedereen genoeg drinkwater is. Smeer je kinderen voor vertrek in met zonnebrandcrème. Ook door de autoruit heen kunnen ze lelijk verbranden. Zorg ook dat ze beschut zitten, bijvoorbeeld door zonneschermpjes op hun ruiten te plaatsen.
Met een goede voorbereiding ga je met een gerust hart op weg. Hopelijk hebben we je geholpen om over al aan te denken. Vergeet ook niet veel lol te hebben, maak er een mooie dag van!