Menu
Vrije tijd

Op ontdekkingstour door Nederland: met de auto!

Nederland kun je prima ontdekken met het openbaar veroer. Echter met de auto bespaar je tijd en kom je precies waar je wilt zijn. Zo maak je het meeste van jouw dagje uit.

Strandjutten en meer
Nederland heeft vele stranden. Om zo dicht mogelijk bij het water te komen neem je de auto. In Den Haag kun je naast het strand ook kunst musea bezoeken. Ga je voor Renesse of neem je de boot naar Texel? Dan kom je misschien wel zeehonden tegen. Als je voor Zandvoort kiest, neem je ook een kijkje op het officiële circuit. Wist je dat je ook met je eigen auto over het circuit kunt rijden? Zorg dus dat je tweedehands auto online vergelijkt en een goedkope aanschaft. Laat je nieuwe bolide zeker thuis.

Snuffelen op de vlooienmarkten
In Nederland vind je jaarlijks duizenden vlooienmarkten. Heb je hier nog nooit gekeken? Dan sta je verstelt van wat mensen allemaal hebben bewaard. Leuk is dat je tegenwoordig steeds vaker ‘car boot sales’ vindt in kleinere plaatsen. Hier bieden mensen vanuit de auto producten aan. Over het algemeen zijn deze producten van hogere kwaliteit als die van de vlooienmarkt. Zelf kun je ook deelnemen. Vul jouw auto met overbodige spullen. Maak iemand blij en verdien ook nog een extraatje. Geniet verder van de gezellige contacten met anderen verkopers en bezoekers.

Windmolens spotten
De nummer één voor een windmolenbezoek is Kinderdijk. Echter ook De Zaanse Schans en De Schermer zijn interessante gebieden en hopelijk minder druk. Wist je trouwens dat je aan de stand van de wieken een boodschap geeft? Staan de wieken van de molen in een X-vorm, dan betekent dit ‘lange rust’. De betekenissen verschillen tussen mensen uit het Noorden en Zuiden. Zo hebben molenaars ook hun eigen taal ontwikkeld.