Menu
Vrije tijd

Festival Jong Talent 2016

Nieuwe generatie toptalent op Schiermonnikoog

Van 12 t/m 17 maart 2016 vindt de 5e editie van het Festival Jong Talent Schiermonnikoog plaats. Meer dan 50 toptalenten van over de hele wereld strijken dan neer op het eiland om concerten te geven en masterclasses te volgen. Iedere dag staan er middag- en avondconcerten op het programma. Het festival werkt hiervoor o.a. samen met de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Er zijn prijswinnaars en finalisten te horen van o.a. Het Nederlandse Vioolconcours (categorie Oskar Back), het Liszt Concours en de Dutch Classical Talent Award.

U kunt als publiek de masterclasses bijwonen en getuige zijn van de vorderingen die deze talenten op het eiland maken. De masters deze week zijn Philippe Graffin (viool), Veit Hertenstein (altviool, vervangt Nobuko Imai voor deze editie), Jan Wijn (piano) en Jeroen Reuling (cello). Lezingen, muziekdocumentaires, natuurexcursies en sterrenwandelingen maken het programma compleet. Ook kan publiek deelnemen aan het festivalkoor. Onder leiding van een koordirigent worden stukken ingestudeerd die aan het einde van de week voor publiek worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over de tickets of het programma dan kunt u kijken op de site van Festival Jong Talent Schiermonnikoog!