Menu
Vrije tijd

Film Instituut EYE Nederland – 2016

EYE presenteert van 31 januari t/m 22 mei de tentoonstelling ‘Close-Up – A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands’. De groepstentoonstelling omvat een groot aantal recente film- en videowerken en ruimtelijke installaties van een nieuwe generatie filmmakers/kunstenaars in Nederland, die de grenzen tussen film, video en beeldende kunst slechten.

De Nederlandse film- en videokunst heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Er is sprake van een nieuwe generatie makers die uitermate productief is, en de scheidslijnen tussen film, video en beeldende kunst laten vervagen. Zij maken zowel werken voor single screen, voor meerdere schermen, als omvangrijke ruimtelijke installaties waarin ook bewegend beeld is opgenomen.

De tentoonstelling geeft een indruk van het brede spectrum aan ontwikkelingen en presenteert een uitgebreid scala aan artistieke benaderingen van het medium film. Daarnaast zullen er verrassende installaties te zien zijn van makers die vooral bekend zijn met hun werk voor de reguliere cinema, zoals een nieuwe installatie van filmmaker David Verbeek en Lichun Tseng.

EYE geeft met de tentoonstelling een podium aan jonger talent en nodigt daarnaast elke twee weken een van de Nederlandse (kunst)academies uit om in een speciaal research lab een presentatie te maken, met het werk van een aantal getalenteerde studenten.

Wilt u meer weten over het Film Instituut EYE, Nederland?