Menu
Vrije tijd

Flowers en Fashion in Keukenhof

Ontwerpers Ronald Kolk, Philip Treacy, Jan Jansen, Janne Kyttanen en Maria Marcus vertolken tussen 24 maart en 16 mei het thema van de Orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen van Keukenhof: Flowers en Fashion. Met orchideeën bewerkte jurken, schoenen en hoeden lonken daar naar bezoekers, te midden van de mooiste orchideeënshow van Europa.

Flowers & Fashion

Omringt door de sierlijke hoofdrolspeler van het schouwspel staan de kunstwerken van modeontwerpers als Ronald Kolk, Philip Treacy en Jan Jansen. Stuk voor stuk haalden zij inspiratie voor hun ontwerpen uit de veelzijdige orchidee.

Couturier Ronald Kolk ontwierp voor Keukenhof zes handgemaakte couturestukken, waar onder een roomwitte bruidsjurk. De orchidee vinden bezoekers terug in applicaties, het kleurenpalet en de weelderige, vrouwelijke vormen van de jurken. Op verzoek van Orchid Info liet schoenenontwerper Jan Jansen zich inspireren door het Venusschoentje, een bijnaam voor een orchideesoort. Hij creëerde zo de elegante Orchid Shoe, waar kleurrijke orchideeën de voet van een vrouw omhelzen. Samen met de drie hoeden van de befaamde Philip Treacy, werkzaam voor onder andere Madonna en de Britse Koninklijke familie, mêleren zijn kunststukken in speciale etalages met de sierlijke orchideeën tot één prachtige bloemenshow.

Wilt u meer weten over deze Orchideeënshow in de Keukenhof?