Hulp bij Sinterklaas gedichten

Hulp bij Sinterklaas gedichten

December

Het is weer bijna december, de gedichtenmaand. Heb jij je gedicht al klaar?
De meeste mensen beginnen op het laatste moment met het maken van hun sinterklaasgedichten. ‘Snel nog even een gedichtje en klaar’, denken we dan en na een uur zitten we nog steeds tegen een leeg velletje papier aan te kijken. Elk jaar trappen we er weer in. ‘Snel een gedichtje’ is voor de meeste van ons een ‘zware bevalling’ als ik het zo mag zeggen. Maar niet getreurd, er is genoeg hulp te vinden bij het maken van een leuk sinterklaasgedicht. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij….

Om je op weg te helpen:

Begin ruim van te voren met het maken van de gedichten.
Hou het kort en simpel. 6 tot 12 regels is meer dan voldoende. Kies voor een eenvoudig rijmschema: AABB, ABAB of ABBA
Laat het er goed verzorgd uitzien. We vinden het allemaal leuk om te zien dat de gever of geefster het gedicht met zorg en aandacht heeft gemaakt. Dan is het ook helemaal niet erg als het niet goed rijmt.

Inspiratie

Tja, daar ontbreekt het ons vaak aan. Meestal maken we er een haastklus van en dan wil de inspiratie dus niet komen. Zoals in de voorgaande tips reeds gezegd is: ‘begin ruim van te voren’. Neem er de tijd voor. Sommige invallen komen op de vreemdste momenten, maar nooit op het laatste moment!
Anders gaat het vaak als je een gedicht voor je geliefde gaat schrijven. Met je geliefde in je gedachten is vaak meer dan genoeg inspiratie te vinden. Mooi toch, dat dat zo werkt?

Laatste redmiddel

Als het nu helemaal niet meer wil lukken, dan kan je natuurlijk altijd nog een gedichtengenrator gebruiken. Op internet zijn er genoeg te vinden. Natuurlijk geen hoogdravende poëzie, maar een bruikbaar gedicht wat je eventueel nog kan bijslijpen om het helemaal op maat te maken.

Succes!