Geld lenen: waarop letten?

Geld lenen: waarop letten?

Over het algemeen lenen mannen meer geld dan vrouwen, maar het kan zomaar gebeuren dat jij als vrouw ook extra geld nodig hebt. Als vrouw kun je een lening afsluiten wanneer je geld nodig hebt. Er zijn wel een aantal randvoorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo kijkt een geldverstrekker bijvoorbeeld naar:

*De hoogte van je inkomen;
*Vaste maandelijkse lasten;
*Eventueel overig lopende leningen.

Uit welke leningen kun je kiezen?

Afhankelijk van het doel dat je met het geld hebt, kun je kiezen uit verschillende leningen:

*Persoonlijke lening: je leent een vast bedrag tegen een vaste rente. Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen;
*Doorlopend krediet: je spreekt een kredietlimiet af wat je maximaal mag lenen. Je betaalt per maand een vast bedrag terug, krijgt te maken met een variabele rente en afgeloste bedragen kun je weer opnemen;
*Flitskrediet: ideaal voor kleine geldbedragen die je wilt lenen, vaak moet je deze binnen 3 maanden weer terugbetalen.

Geld lenen als alleenstaande vrouw

Ben je alleenstaande vrouw? Dan gelden in principe dezelfde voorwaarden voor wanneer je met zijn tweeën een geldbedrag wilt lenen. Een geldverstrekker is echter wel iets voorzichtiger met het verstrekken van een geldlening. Mocht jouw inkomen wegvallen, dan loopt een geldverstrekker meer risico dat jij niet langer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Mocht je voldoende inkomen hebben, dan is het vaak niet zo’n probleem om een lening af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat het te maximaal lenen bedrag lager uitvalt, dan wanneer je met twee personen bent. Daarnaast moet je bij een aanvraag ook rekening houden met andere inkomstentoeslagen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kinderbijslag, onregelmatigheidstoeslag en in eventuele gevallen alimentatie.

Ga in gesprek met een financieel adviseur

Kortom, moet er een kleine verbouwing aan je huis plaats vinden, of wil je een nieuwe auto aanschaffen? Bespreek dan eens met een adviseur welke mogelijkheden er in jouw situatie zijn.