Menu
Vrije tijd

Kamperen in Kroatië

Een kust van 6.000 kilometer lang

Kroatië is een land dat uitermate geschikt is om te kamperen. Het land heeft een kust van wel 6.000 kilometer lang. Je kunt er eindeloos buiten bivakkeren en kennis maken met prachtige meren, hoge bergen en met wijnranken bedekte laagvlaktes. Daarnaast heeft het land ook diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken. Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen om aangenaam te kamperen in Kroatië.

Een camping boeken in Kroatië

Een vakantie naar Kroatie kun je op veel manieren maken. Je kunt het vliegtuig pakken en één van de campings in Kroatië boeken. Maar het is natuurlijk veel leuker wanneer je zelf op ontdekkingstocht gaat. Het land bestaat uit 1.100 eilanden waar diverse campings te vinden zijn. Kijk bijvoorbeeld eens voor een camping bij de Kvarner Baai. Het is een rustige plek waar niet heel veel vakantiegangers komen.

Campings in Kroatië

Campings in Kroatië

Waar moet je zeker geweest zijn?

Er is een plek in Kroatië waar je zeker geweest moet zijn, namelijk Nationaal Park de Plitvice meren. Het bestaat uit 16 meren en diverse watervallen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld uilen en ijsvogels op deze plek waar te nemen. Dat zijn echter maar 2 van de 150 soorten vogels die hier verblijven. Maar ook het Diocletianus Paleis in Split is een echte aanrader wanneer je van historie en cultuur houdt.

Plitvice Lakes

Plitvice Lakes

Boek een camping in Kroatië

Er zijn een aantal campings waar je prima kunt verblijven tijdens je vakantie in Kroatië. Camping Park Umag is een vier sterren camping en ligt vlakbij zee. Je kunt er met een tent staan of een stacaravan huren. Maar ook Camping Olivia is een aanrader. Deze is volledig omgeven door olijfbomen. Het ligt dichtbij het strand en is een echte familiecamping.

Mocht je voor de natuur gaan dan raden wij je ook aan om eens een kijkje te nemen bij campings in Frankrijk.