Vakantie in het Zwarte Woud

Vakantie in het Zwarte Woud

Voor een fijne vakantie hoef je niet uren in het vliegtuig te zitten. Onze oosterburen hebben namelijk prachtige streken en regio’s waar je kunt kamperen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kampeervakantie in het Zwarte Woud? Een onvergetelijke ervaring die zorgt voor veel vakantieplezier!

Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwesten van Duitsland en is het grootste Nationale Park van Duitsland. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 11.400 vierkante kilometer. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. Heel vreemd is dat niet wanneer je kijkt naar de prachtige natuur die er te vinden is. Je vindt er bossen, wijngaarden, riviervalleien en mooie panoramische uitzichten vanaf de bergen.

Mooie campings in het Zwarte Woud

Voor een vakantie in het Zwarte Woud is het natuurlijk belangrijk dat je een geschikte camping vindt. Eentje waar zowel jij, je partner en je kids zich uitstekend kunnen vermaken. Een mooie kampeergelegenheid in het Zwarte Woud is bijvoorbeeld Kinzigtal. Je kunt heerlijk zwemmen in het openbare zwembad van Steinach. Daarnaast kun je hier ook prima een wijntje drinken in het restaurant.

Ook Fautsburs is een aanrader. Deze is gelegen in het dal van Bad Wildbad. Schoonheid en rust zijn de belangrijkste ingrediënten van een kampeervakantie op deze plek. Durf daarom met volle teugen te genieten! Je kunt campings in het zwarte woud onder andere vinden bij Allcamps.

Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Uiteraard is het de moeite waard om eropuit te trekken en de mooiste plekjes van het Zwarte Woud te bezichtigen. De Triberger Watervallen zijn de absolute trekpleister. In het plaatsje Triberger zijn maar liefst 7 watervallen te vinden. Ze hebben een gezamenlijke lengte van 163 meter.

Ook het Hohenzollern Kasteel bij Hechingen is een echte aanrader. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In het kasteel zelf zijn verder ook diverse bezienswaardigheden te vinden. Er valt daarmee genoeg te ondernemen!