Menu
Vrije tijd

MOTORbeurs in de Jaarbeurs Utrecht

MOTORbeurs Utrecht biedt de bezoeker spectaculaire demonstraties van bekende stuntrijders. Stoppies, coasters, wheelies, circles en no-handers, ze komen allemaal voorbij. Maar ook proefrijden, je eigen Custom Bike showen, stemmen op je favoriete Grid Girl, de steile wand, echte mannen aan het werk zien en alles voor de kids zijn onderdelen van het programma. En dit zijn nog maar enkele van de ingrediënten. MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Stunters
Tijdens MOTORbeurs Utrecht kan de bezoeker genieten van diverse spectaculaire demonstraties van bekende internationale stuntrijders. Een van de beste motorstunters van de wereld, Rafał Pasierbek uit Polen; Rok Bagoroš uit Slovenië, die zijn stunts uitvoert op een ééncilinder en het stuntteam Bleuk uit België met extreme stuntrijders op internationaal niveau, staan in ieder geval op het programma.

Echte mannen aan het werk
De mannen van Men at Work gaan tijdens de beurs met de meest fraaie ontwerpen aan de slag en maken vlak voor je neus de mooiste motorfietsen. Van café racer tot custom en van streetbike tot bobber, hier worden ze gebouwd, gelast, geschroefd, gesleuteld, geslepen en nog veel meer. Airbrushen, reviseren, zadels overtrekken, wrappen of een tank uitkloppen, deze toppers uit de wereld van de custombouw laten zien hoe het werkt.

Steile wand
Motorrijden op een Steile Wand is misschien al net zo oud als motorrijden zelf. Het rijden in de ‘motordromes’ is immers al omstreeks 1915 in de USA ontstaan. De unieke Sala Motordrome die op MOTORbeurs Utrecht te zien is, is in 1937 gebouwd in het Zweedse plaatsje Sala. Deze Motordrome behoort tot een van de oudsten ter wereld. De motorrijders rijden met het merk waarmee de Motordromes ooit begonnen zijn, namelijk met klassieke 600cc Indian Scouts uit 1924 en 1925. Echte motoren, zonder moderne fratsen maar boordevol beleving in beeld, geur en geluid. De beleving en sensatie als je van bovenin de ‘ton’ kijkt is ongekend en een must voor iedereen. De Steile Wand is te vinden in hal 12.C110. Elke dag wordt de show meerdere keren gegeven.

Wilt u meer weten over de MOTORBeurs in de Jaarbeurs Utrecht?