Menu
Vrije tijd

TOP 5: In de voorjaarsvakantie naar de Dierentuin?

Genieten van leuke familiearrangementen. Met z’n allen naar de dierentuin. Even lekker ertussenuit en genieten van een weekendje weg op de Veluwe of in Drenthe. Burgers’ Zoo en Dierenpark Emmen zijn toch wel één van de meest populaire dierentuinen van Nederland.

Burgers Zoo
Een ware ontdekkingstocht voor het hele gezin door jungle, savanne, woestijn en oceanen. Burgers’ Zoo is wellicht het mooiste en compleetste dierenpark van Nederland. U maakt een avontuurlijke wandeling door Safari, de Desert, de Mangrove, de Rimba, de Ocean en het indrukwekkende Burgers’ Bush, een echt stuk tropisch regenwoud op de Veluwezoom. Burgers’ Zoo heeft ook een speeltuin.

Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenpark Emmen een unieke organisatie.

Maak een wereldreis in Emmen
In Dierenpark Emmen zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Een wandeling door het park is dus eigenlijk een wereldreis. Van Azie loop je naar Amerika, je komt langs Europa en Australie, en gaat op weg naar Afrika.

Dierentuin

Ontmoet dieren uit alle windstreken
Als een ontdekkingsreiziger ontmoet je dieren uit alle windstreken. Dat de dieren in Emmen veel bewegingsvrijheid hebben, merk je meteen. Terwijl je als bezoeker op de paden moet blijven, gaan de dieren lekker hun eigen gang. De bavianen vlooien rustig verder, de ringstaartmaki’s genieten van een zonnebad en de neushoorns draaien zich nog eens lekker om in de modder.

Twee parken
Door de uitbreiding van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres bestaat het park uit twee locaties: Dierenpark Emmen Centrum en Dierenpark Emmen Es. In het centrum vind je alle dieren, ‘op’ de Es Speelexpeditie Yucatán. De pinguïns verblijven momenteel ook in het centrum. Een kaartje voor Dierenpark Emmen geeft toegang tot beide locaties.

  1. Burgers’ Zoo Familie uitje – familiehotel Doorwerth op de Veluwe
  2. 2 daags Dierenpark Emmen arrangement – Familietrip naar de dierentuin
  3. 2=1 Familieweekend op de Veluwe – Intiem genieten
  4. Weekendje weg op de Veluwe
  5. 3 daags Dierenpark Emmen arrangement – Gezinstrip naar de dierentuin

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl