Trots op het vrouw zijn

Trots op het vrouw zijn

Misschien een beetje tegenstrijdig met het artikel van gister, waar ik eigenlijk het vrouw-zijn afkraak. Ik heb jullie ook opgeroepen om te verbroederen! Misschien had ik het beter verzusteren kunnen noemen. In ieder geval, ik heb een lijstje met wat nummers uit de jaren ’90, om je weer helemaal een sterke en zelfstandige vrouw te voelen!

Shania Twain – ‘Man! I feel like a woman’
Je schreeuwt het al mee? Mooi. Wat een heerlijk nummer. Shania weet echt hoe ze moet laten zien hoe ontzettend fijn en machtig het kan zijn om een vrouw te zijn.

Meredith Brooks – ‘Bitch!’
Wauw. Dit nummer heb ik zelf zo vaak mee geschreeuwd. Ik zou het zo weer opzetten. We zijn niet alleen maar één persoon of één eigenschap, we zijn vrouw; we hebben ontzettend veel rollen en meerdere kanten!

No doubt – ‘Just a girl’
Over alle vooroordelen dat wij ‘maar vrouwen’ zijn. Een harde schop tegen de wereld, prachtig!

Spicegirls – ‘Wannabe’
Vriendinnen voor vriendjes. Vrouwen die elkaar steunen! Het verzusteren, precies zoals  ik zo graag wil dat we weer gaan doen.

Destiny’s Child – ‘Jumpin’ Jumpin”
Een echte ‘ladies night out’. Laat de mannen thuis en ga op stap met jouw dames. Girlpowerrrr!

Natalie Imbruglia – ‘Torn’
De kracht van het realiseren. Weten waar je staat, weten wat er aan de hand is en daar mag je best kapot van zijn. Zolang je maar realistisch blijft. Kick-ass song!

TLC – ‘No scrubs’
Wij zijn het waard en hebben iemand nodig die ons ook waard is. Dat wordt helemaal duidelijk in dit nummer! We want no scrubs!

Alanis Morissette – ‘You oughta know’
Een geweldige manier om van al jouw pijn af te komen. Een zware break-up? Zet dit nummertje maar eens op en zie jezelf van verdrietig naar boos, naar blij om een vrouw te zijn!