Menu
Roddels / Vrije tijd

Waarom roddelen vrouwen achter elkaars rug om?

Meeste vrouwen kunnen het niet weerstaan om even lekker te roddelen. Maar het lijkt erop dat discussiëren over andere mensen onder genot van een glaasje wijn of koffie zoveel meer is dan gezellig samen de tijd doden.

Mannen daarentegen maken zich zorgen om andere dingen, zoals indruk maken op vrouwen. Als twee mannen elkaar tegen komen, dan is het normaal dat er een van hen een opmerking maakt over de ander en lachen ze er even om. Bij vrouwen zou dat nooit gebeuren. Vrouwen roddelen liever achter een vrouws rug om dan het direct in haar gezicht te vertellen.

Waarom doen vrouwen het?
” Heb je al gehoord wat er tussen Lisa en Mark is gebeurd” ? “Vind je dat haar van Renske ook zo lelijk? ” Herkenbaar, of niet dames?Vrouwen zijn gewend om met elkaar sappig te roddelen en elkaars zinnen af te maken, dit versterkt de band van de vriendschap. Als vrouwen bezig zijn met informatie uit te wisselen over andere mensen dan versterkt dit de vriendschap van vrouwen, dit blijkt uit onderzoek. Vooral als er geheimen worden uitgewisseld.