Menu
Vrije tijd

Vakantie Aruba

Een vakantie op Aruba heeft u veel te bieden: brede witte zandstranden, intens blauw zeewater en uitgebreide watersportmogelijkheden. De prachtige stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de wereld. Aruba staat bekend als een eiland met uitstekende accommodaties, een gezellige sfeer en gastvrije bewoners.

De bekende stranden als Druif Beach, Eagle Beach en Palm Beach liggen op korte afstand van de hoofdstad Oranjestad. In de Nassaustraat kunt u uitstekend winkelen of onthaasten bij sfeervolle restaurants of cafés. Druif Beach is één van de mooiste stranden van Aruba, gelegen op korte afstand van Oranjestad. Het fijne witte zand, de rust en het kalme water maken deze omgeving een favoriete plek tijdens uw vakantie op Aruba.

Druif Beach
Op korte afstand van Oranjestad, in het westen van Aruba, ligt een van de mooiste stranden van Aruba, Druif Beach. Het fijne witte zand, de rust en het kalme water maken deze plek tot een geliefde vakantiebestemming. Aruba kent twee prachtige golflinks, waarbij u ook in mooie hotels tussen de golfbaan kunt verblijven, waarvan een is gelegen bij Druif Beach: het Divi Village Golf & Beach Resort. Ook direct aan Druif Beach gelegen vindt u het prachtige Dive Village Aruba All Inclusive.

Eagle Beach
Eagle Beach behoort tot de mooiste stranden van het Caraïbisch gebied. De zee is hier ideaal om te zwemmen of voor het beoefenen van watersporten. Op enkele plaatsen komen zelfs schildpadden aan land om hun eieren te leggen, waarna deze plekken worden afgeschermd. Dit breedste strand van Aruba is een waar bountystrand. Hier liggen enkele zogenaamde ‘low rise’ hotels als het Manchebo Beach Resort & Spa, het Bucuti & Tara Beach Resort, Amsterdam Manor Beach Resort en het MVC Eagle Beach Hotel. Ook hier treft u weer een mooie kustboulevard met aan het einde de beroemde divi divi boom.

Oranjestad
In de Arubaanse hoofdstad Oranjestad vindt u nog vele koloniale gebouwen. Winkelen kunt u in en rond de Nassaustraat, het levendige en gezellige centrum van de stad. Ook treft u in Oranjestad verschillende horecagelegenheden. De bekendste strandgebieden van Aruba strekken zich ten westen van Oranjestad uit. Aruba kent veel accommodaties aan het strand, maar ook enkele in of bij de hoofdstad. Het centrum kent het Renaissance Resort, eigenlijk twee hotels, een met kamers en de ander met suites, bekend van haar unieke privé-eiland. In de stad treft u overigens ook het Talk of the Town Hotel & Beach Club.

Vakantie Aruba

Palm Beach
Palm Beach, gelegen nabij Oranjestad, behoort tot de mooiste en bekendste stranden van Aruba. Hier vindt u het droombeeld van blauw water en wit poederzand. Een gezellige ‘boardwalk‘ met winkeltjes en horeca langs het strand verbindt de verschillende ‘high rise’ hotels met elkaar. Door de aflandige wind is de zee hier heel rustig en veilig. Aan dit populairste strand van Aruba is een groot aantal vooral luxe hotels naast elkaar gelegen. Alle hotels zijn aan de strandzijde verbonden met de mooie boulevard, waar u ‘s avonds heerlijk kunt wandelen. Aan de andere kant van de hotels treft u een aantal winkelcentra.

Reizen op maat naar Aruba
Uw vakantie op Aruba begint natuurlijk met de keuze van uw hotel. Wij bieden diverse hotels aan op Aruba, van kleinschalige hotels tot luxe resorts en sinds dit jaar bieden we ook vakantiewoningen op Aruba, ideaal als u met uw kinderen op vakantie wilt naar Aruba. Ook voor een huwelijksreis is Aruba een goede keuze, met name aan het strand Eagle Beach treft u brede ‘bountystranden’ en kleinschalige hotels, zoals Bucuti & Tara Beach Resort.
Reizen op maat naar Aruba: onze Aruba-specialisten denken graag met u mee!

Beste reistijd Aruba
De beste reistijd voor een vakantie naar Aruba is de periode: maart tot en met september, dan heeft u de minste kans op regen en schijnt de zon het vaakst. In de maand september is weinig wind, die normaliter voor een aangename bries zorgt. Hierdoor is de maand september vaak warmer dan de andere maanden. Het regenseizoen is van oktober t/m januari. Meestal valt de regen in korte hevige buien. Door de gunstige ligging is de kans op orkanen op Aruba is vrij klein.

Geniet nu van deze Vakantie Aruba en ontdek dit prachtige eiland.